Kitos savaitės pradžioje turėtų paaiškėti, ar bus pasirašyta akcijų pirkimo – pardavimo sutartis su Rusijos bendrove „Polair“. Taip pat aktyviau prekiauta „City Service“ bei Ūkio banko akcijomis, kurių perleista už 47 ir 21,8 tūkst. eurų. „City Service“ bei Ūkio banko akcijos pigo 0,71 ir 1,61 proc. Labiausiai pigo nelikvidžios „Vilniaus degtinės“ akcijos – 31,86 proc., tačiau šiomis akcijomis tebuvo sudarytas vos vienas simbolinis sandoris.

Penktadienį Talino akcijų biržos apyvarta siekė vos 479,7 tūkst. eurų ir buvo didžiausia iš Baltijos biržų, o Talino indeksas sumažėjo 0,23 proc. Verta pabrėžti, kad net 331,4 tūkst. eurų apyvarta buvo sudaryta tiesioginiais sandoriais. Labiausiai pigo „Arco vara“ akcijos – 4,98 proc., tačiau šių akcijų apyvarta buvo simbolinė.

Labiausiai brango „Merko ehitus“ akcijos – 1,17 proc., o šių akcijų perleista už 105,3 tūkst. eurų. Tiesa, beveik visa apyvarta pasiekta vienu tiesioginiu sandoriu. Taip pat šiandien brango „Ekspress Grupp“, „Silvano Fashion Group“ ir „Tallinna Vesi“ akcijos. Aktyviausiai prekiauta „Tallinna Kaubamaja“ vertybiniais popieriais, kurių perleista už 138,6 tūkst. eurų, o akcijos pigo 0,39 proc.

Rygos akcijų biržos indeksas padidėjo 0,41 proc. iki 377,65 punkto, o bendra biržos apyvarta sudarė 44,4 tūkst. latų ir buvo gerokai didesnė nei vakar. Aktyviausiai prekiauta „Olainfarm“ akcijomis, kurių perleista už 24,2 tūkst. latų, o akcijų kaina sumažėjo 0,2 proc.

Taip pat aktyviau prekiauta „SAF Technika“ ir „Ventspils nafta“ akcijomis, kurių perleista už 8,5 ir 5,5 tūkst. latų. „Ventspils nafta“ akcijos brango 8,99 proc., t.y. labiausiai Rygos biržoje. Taip pat didesniu teigiamu akcijų kainos pokyčiu išsiskyrė „Rigas kugu buvetava“ akcijos, brangusios 8,6 proc. Labiausiai Rygoje pigo „Daugavpils Lokomotivju remonta rupnica“ akcijos – 6,67 proc.

„Liepajas Metalurgs“ (LME1R) pranešė, jog užbaigė modernizacijos projektą ir darbai atnaujintoje liejykloje yra sėkmingai vykdomi nuo gruodžio 6 dienos. Liejyklos modernizavime buvo panaudotos naujausios gamybos technologijos ir tai leis padidinti liejyklos produktyvumą apie 80 proc., taip pat sumažės gamybos kaštai. Prie projekto prisidėjo įmonės iš Vokietijos, Italijos, Šveicarijos ir Prancūzijos. Įmonė aktyviai investuoja į gamybos atnaujinimą ir šis įgyvendintas modernizavimo projektas yra vienas iš kelių per pastaruosius metus. Tai leis dar labiau padidinti įmonės konkurencingumą.

Ketvirtadienį, po prekybos sesijos, buvo paskelbta, jog iš bendrovės „Invalda“ (IVL1L) prezidento pareigų traukiasi Darius Šulnis. Nuo 2012 metų sausio 1 dienos naujuoju „Invaldos“ prezidentu bus Dalius Kaziūnas, o Darius Šulnis liks aktyviai dirbti įmonės valdyboje. Atsižvelgus į šiuos pokyčius galime daryti prielaidą, kad vienas iš didžiausių įmonės akcininkų galės skirti daugiau laiko strateginiams sprendimams.

Šaltinis
Investicinis bankas "Finasta“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją