Taip pat aktyviau prekiauta Ūkio banko bei „Invaldos“ akcijomis, kurių perleista už 29,2 ir 26,3 tūkst. eurų. Ūkio banko bei „Invaldos“ akcijos pigo 0,53 ir 0,57 proc. Kiek aktyvesnė nei įprastai prekyba vyko „Lietuvos jūros laivininkystės“ akcijomis, kurių perleista už 11,6 tūkst. eurų. Be to, šios akcijos brango net 8,57 proc., kai Lietuvos laisvosios rinkos institutas pasiūlė vyriausybei privatizuoti dalį šios bendrovės akcijų.
Labiausiai pigo nelikvidžios „Utenos trikotažo“ ir „Lino“ akcijos.

Ketvirtadienį Talino akcijų biržos apyvarta siekė vos 119,9 tūkst. eurų, o Talino indeksas sumažėjo 0,44 proc. Verta pabrėžti, kad trečiadienį Talino akcijų biržos apyvarta buvo net 3 kartus didesnė nei šiandien. Labiausiai brango „Arco vara“ akcijos – 5,68 proc., tačiau šių akcijų apyvarta buvo simbolinė. Taip pat ženkliau brango „Baltika“ bei „Nordecon International“ akcijos. Abiejų bendrovių akcijos brango daugiau nei 2 proc.

Labiausiai pigo „Ekspress Grupp“ akcijos – 4,28 proc., o akcijų apyvarta sudarė 11,3 tūkst. eurų. Tradiciškai aktyviausiai prekiauta „Tallink Grupp“ vertybiniais popieriais, kurių perleista už 43,8 tūkst. eurų. Kitų akcijų dienos apyvartos neperžengė nė 30 tūkst. eurų sumos.

Rygos akcijų biržos indeksas padidėjo 0, 57 proc. iki 376, 1 punkto, o bendra biržos apyvarta sudarė 27 tūkst. latų. Aktyviausiai prekiauta „Rigas kugu buvetava“ akcijomis, kurių perleista už 11,4 tūkst. latų, o akcijų kaina sumažėjo 1,96 proc. Pastaruoju metu šios akcijos yra aktyviai pardavinėjamos per vieną biržos tarpininką. Labiausiai Rygoje pigo „Rigas autoelektroaparatu rupnica“bei „Latvijas tilti“akcijos. Labiausiai brango „Liepajas Metalurgs“akcijos – 2, 77 proc., o šių akcijų perleista už 3,4 tūkst. latų.

Šiandien Lietuvos laisvosios rinkos institutas pateikė savo pasiūlymus, kaip galėtų būti mažinamas biudžeto deficitas kitais metais. Vienas iš pasiūlymų yra privatizuoti dalį bendrovės „Lietuvos jūros laivininkystė“ (LJL1L), taip pat siūloma iki 30 proc. parduoti Lietuvos energijos, AB (LNR1L), LITGRID AB (LGD1L), LESTO (LES1L) bei „Klaipėdos naftos“(KNF1L) akcijų. Po dalinio privatizavimo valstybė vis viena turėtų kontrolinius akcijų paketus visose išvardintose bendrovėse.

Tokiu būdu būtų galima pritraukti apie 600 mln. litų, tačiau tiek Energetikos, tiek Susisiekimo ministerijos į šiuos pasiūlymus žiūri neigiamai.

Internetinio seminaro metu „Olainfarm“ (OLF1R) paskelbė apie planus 2012 metams. Planuojama, kad 2012 metais bendrovės pajamos išaugs apie 12 proc., o didesnį akcijų likvidumą turėtų palaikyti rinkos formuotojas. Be to, bendrovė pasirašė bendradarbiavimo sutartį su didele Europos farmacijos bendrove. „Olainfarm“ Latvijoje bei Baltarusijoje platins 23 šios bendrovės produktus bei bus atsakinga už jų rinkodarą. Pirmuosius gaminius tikimasi parduoti jau 2012 metų pabaigoje.

Su vienu iš užsienio partnerių pasirašyta nauja „Olainfarm“ pagamintų vaistų pardavimo sutartis, kuri yra 67 proc., arba 1 milijonu eurų, didesnė nei prieš tai buvusi. Džiugu, kad įmonė aktyviai ieško naujų partnerių bei didina užsakymų apimtis, taip pat stengiasi didinti akcijų patrauklumą investuotojams.

Šaltinis
Investicinis bankas "Finasta“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją