JAV akcijos penktadienį kilo 1,95-2,05 proc., kai buvo paskelbtas geresnis, negu tikėtasi, Mičigano vartotojų nuotaikų rodiklis, kuris buvo geriausias nuo birželio mėnesio. Taip pat geresnių rezultatų sulaukta ir iš JAV bendrovių. JAV „Dow Jones“ pramonės įmonių indeksas pakilo 2,19 proc., o „S&P 500“ ūgtelėjo 1,95 procento. Pasitikėjimo antplūdis lėmė ir euro pabrangimą, kuris pakilo JAV dolerio atžvilgiu 1,06 proc. – iki 1,3754 dolerio už eurą.

Italija turi naują ministrą pirmininką

Buvęs Italijos premjeras S. Berluskonis savaitgalį, kaip ir buvo žadėjęs, atsistatydino po to, kai buvo patvirtintas taupymo priemonių nutarimas. Naujasis Italijos premjeras Mario Montis teigia, kad naujasis ministrų kabinetas bus greitai suformuotas ir patvirtintas. Tai turėtų įvykti per keletą artimiausių dienų. ECB neketina tapti paskutiniu gelbėjimosi ratu euro zonai, jei prireiktų skubiai pasiskolinti pinigų. ES politikai vis dar laukia kol Graikija pasirašys įsipareigojimus laikytis taupymo priemonių, kad galėtų pervesti 8 mlrd. eurų paramos dalį.

Rusijos „Polair“ 60 proc. „Snaigės“ akcijų perka už 12,8 mln. eurų

Šiandien ryte šaldytuvų gamybos bendrovė „Snaigė“ pranešė, kad buvo pasirašyta teisiškai įpareigojanti sutartis tarp UAB „Vaidana“, kurią valdo Rusijos bendrovė „Polair“ ir „Snaigės“ akcininkų „KJK Fund SICAV-SIF“, „Amber Trust SCA SICAF-SIF“, „Firebird Republics Fund, Ltd“ ir „Firebird Avrora Fund, Ltd“ dėl visų akcininkams priklausančių „Snaigės“ akcijų pardavimo. „Polair“ netiesiogiai pirks 59,86 proc. „Snaigės:“ akcijų, tai yra 23 716 668 vienetus. Numatoma nuosavybės teisės perleidimo data – gruodžio 12 diena. Vienos akcijos kaina – 0,5397 euro. Penktadienį bendrovės akcijos biržoje kainavo 0,408 euro. Pirkėjas taip pat įsipareigojo iš akcininkų nupirkti 43 tūkst. vnt. „Snaigės“ konvertuojamų obligacijų.

Baltijos biržose savaitė turėtų prasidėti kilimu

Teigiamos pasaulinių rinkų tendencijos bei „Snaigės“ naujienos turėtų pastūmėti Baltijos šalių bendrovių akcijų kainas dar aukščiau. Be šaldytuvų gamintojos, investuotojų dėmesio taip pat neturėtų trūkti TEO LT, bankų sektoriaus akcijoms. Pasirodžius pranešimui apie tai, kad susijęs asmuo atnaujino „Aprangos“ akcijų pirkimą, neturėtų trūkti ir šios akcijos pirkėjų. „City Service“, kurios akcijas dar rugsėjo mėnesį aktyviai supirkinėjo pagrindinis akcininkas, taip pat neturėtų likti nuošalyje.