Apie vadovų ketinimą sujungti dvi stambiausias Japonijos akcijų biržas buvo skelbta 2011 m. kovą. Sandorį užbaigti planuojama ne anksčiau kaip 2012 metais.

Tokijo akcijų birža (TSE) yra ketvirta pagal prekybos apimtis pasaulyje. Jos prekybos platforma buvo įsteigta 1878 metais, šiuo metu joje cirkuliuoja apie 90 proc. visų akcijų, kuriomis prekiaujama Japonijos rinkoje. Kasdieninės prekybos apimtys TSE biržoje vertinamos 1,5 trilijono jenų (18 mlrd. JAV dolerių).

Osakos birža yra antra didžiausia Japonijoje, Osakos vertybinių popierių birža specializuojasi ateities sandorių ir kitų finansinių instrumentų prekyba.

2001 metais ji buvo sujungta su Kioto akcijų birža.

Šiais metais iškart keletas stambių akcijų biržų paskelbė apie planuojamus sandorius. Liepą "NYSE Euronext" akcininkai pritarė siūlymui susijungti su Vokietijos birža "Deutsche Boerse". Susiliejus šioms biržoms susiformuos stambiausia pasaulyje birža, turinti prekybos platformų Vokietijoje, Prancūzijoje ir Jungtinėse Valstijose. Be to, Singapūro akcijų birža dalyvavo derybose dėl Australijos biržos ASX įsigijimo, tačiau perėmimui leidimo nedavė vietos priežiūros tarnybos.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją