Lietuvos centrinis vertybinių popierių depozitoriumas „Verslo žinių“ prašymu suskaičiavo, kad rugsėjo pradžioje Lietuvos gyventojai, finansinės įstaigos ir verslo įmonės į Graikijos vertybinius popierius buvo nukreipusios apie 49,6 mln. Lt. Tai – 2,4 karto mažiau nei prieš metus (118,433 mln. Lt). Tiesa, dėl techninių niuansų į šią statistiką nepatenka Graikijos platintos euroobligacijos.

„Akivaizdu, kad dėl sumažintų reitingų ir kitų šalies problemų Lietuvos investuotojai per pastaruosius metus lėšas iš Graikijos stengėsi atitraukti, o liko nebent tie vertybiniai popieriai, kuriems pirkėjų antrinėje rinkoje paprasčiausiai nepavyko rasti arba pardavimas būtų itin nuostolingas“, – komentuoja Povilas Vaičiulis, depozitoriumo Ryšių su klientais skyriaus viršininko pavaduotojas.

Jis daro išvadą, kad Graikija Lietuvos investuotojams nėra reikšminga rinka ir didelės pirminės įtakos jos bankrotas nepadarytų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją