Verta pažymėti, jog net 12 bendrovių akcijos brango virš 2 proc. Labiausiai Vilniaus biržoje brango LESTO akcijos – 8,11 proc., o šių akcijų apyvarta siekė 9,3 tūkst. eurų. Taip pat didesniais teigiamais akcijų kainos pokyčiais išsiskyrė Lietuvos energijos, AB bei „Panevėžio statybos tresto“ akcijos, brangusios 5,26 ir 4,51 proc., o šių akcijų perleista atitinkamai už 1,3 ir 18,6 tūkst. eurų.

Didžiausiu neigiamu akcijų kainos pokyčiu išsiskyrė „Gubernijos“ akcijos, pigusios net 35,33 proc., tačiau akcijų perleista vos už 299 eurus. Tradiciškai aktyviausia prekyba vyko „TEO“ akcijomis, kurių perleista už 94,3 tūkst. eurų, o šios akcijos pabrango 0,66 proc. Taip pat aktyviau prekiauta Ūkio banko akcijomis, kurių perleista už 86,4 tūkst. eurų, o akcijos brango 2,75 proc.

Talino akcijų biržos indeksas padidėjo 2,25 proc. iki 535,66 punkto, o bendra apyvarta siekė 798,8 tūkst. eurų ir buvo taip pat panaši į pirmadienio apyvartą. Aktyviausia prekyba išsiskyrė „Tallinna Vesi“ akcijos, kurių apyvarta siekė 266 tūkst. eurų, o akcijų kaina padidėjo 0,14 proc. Taip pat aktyviau prekiauta „Olympic Entertainment Group“ bei „Silvano Fashion Group“ akcijomis, kurių apyvarta siekė atitinkamai 230,6 ir 121,1 tūkst. eurų, o akcijos brango atitinkamai 1,72 ir 1,39 proc.

Kitų akcijų apyvarta neperžengė 100 tūkst. eurų ribos. Labiausiai biržoje brango „Arco vara“ akcijos – 8,14 proc., o akcijų apyvarta siekė vos 375 eurus. „Nordecon International“, „Ekspress Grupp“ bei „Premia Foods“ akcijos taip pat išsiskyrė didesniais teigiamais pokyčiais ir brango 5-6 proc. ribose.

Pigo vos dvi akcijos – „Jarvevana“ bei „Baltika“ akcijos. Labiausiai Taline pigo „Jarvenana“ akcijos – 12,5 proc., o „Baltika“ akcijos pigo gerokai mažiau – 0,77 proc.

Rygos akcijų biržos indeksas padidėjo mažiausiai iš Baltijos akcijų biržų, šįkart – 1,26 proc. iki 385,63 punkto, o bendra apyvarta siekė 270,2 tūkst. latų. Verta pabrėžti, jog kaip ir pirmadienį net 240 tūkst. latų apyvarta buvo pasiekta vienu tiesioginiu „Grindeks“ akcijų sandoriu. Be to, šios akcijos atpigo 3,26 proc. Labiausiai pigo „Valmieras Stikla Skiedra“ akcijos – 4,84 proc., tačiau akcijų apyvarta tebuvo 1,2 tūkst. latų. Labiausiai Rygos biržoje brango „Latvijas Balzams“ akcijos – 19,64 proc., tačiau akcijų apyvarta siekė vos 186 latus.

Rytoj Konkurencijos tarnyba svarstys, ar suteikti leidimą „Swedbank“ grupės bendrovei „FR&R Invest” perimti Įmonių grupę „Alita“. Vargu, ar ši tarnyba neleis šiai bendrovei įgauti didžiausios alkoholio gamintojos Lietuvoje akcijų. Šis pritarimas priartintų „FR&R Invest” prie „Alitos“ perėmimo ir kartu oficialaus pasiūlymo supirkti likusias bendrovės akcijas iš smulkiųjų teikimo. Kaip jau anksčiau rašėme, Vertybinių popierių įstatymas leidžia dėl sunkumų turinčių įmonių skelbti oficialiųjų pasiūlymą už šešių mėnesių svertinį kainos vidurkį (~0,072 euro), o ne už kainą, kurią sumokėjo „FR&R Invest” už naujas akcijas (konvertuojant skolą).

Šaltinis
Investicinis bankas "Finasta“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją