Bendra biržos apyvarta siekė 485,9 tūkst. eurų ir buvo gerokai mažesnė nei penktadienį. Labiausiai Vilniaus biržoje brango „Vilkyškių pieninės“ bei „Invaldos“ akcijos - atitinkamai 5,89 ir 5,38 proc., o akcijų perleista atitinkamai 5,7 ir 50,2 tūkst. eurų. Net 8 akcijos brango 1,98 – 3,44 proc. ribose.

Labiausiai pigo „Vilniaus baldų“ bei „Snoras“ privilegijuotos akcijos, pigusios atitinkamai 5,26 ir 4,08 proc. Šių akcijų apyvartos nebuvo didelės: „Vilniaus baldų“ apyvarta siekė 5 tūkst. eurų, o „Snoro“ privilegijuotų akcijų – 2,4 tūkst. eurų.

Prekyba „TEO“ akcijomis vyko aktyviausiai ir šių akcijų buvo perleista už 76 tūkst. eurų, o akcijos brango 0,5 proc. Taip pat ir vėl aktyviau prekiauta „Sanito“ akcijomis, kurių perleista už 60,3 tūkst. eurų, o vienos paprastosios akcijos kaina nepakito ir siekė 10,06 euro.

Talino akcijų biržos indeksas padidėjo mažiausiai iš Baltijos akcijų biržų –0,39 proc. iki 523,88 punkto, o bendra apyvarta siekė 809 tūkst. eurų ir buvo šiek tiek mažesnė nei penktadienį. Aktyviausia prekyba išsiskyrė „Tallinna Kaubamaja“ akcijos, kurių apyvarta siekė 489 tūkst. eurų, o akcijų kaina liko nepakitusi. Verta pažymėti, jog šiomis akcijomis buvo sudaryta net trys tiesioginiai sandoriai.

Taip pat aktyviau prekiauta „Tallink Grupp“ akcijomis, kurių apyvarta siekė 112,2 tūkst. eurų, o akcijos brango 0,17 proc. Labiausiai biržoje brango „Baltika“ akcijos – 6,12 proc., o akcijų apyvarta siekė 4,9 tūkst. eurų. Iš likvidesnių pozicijų labiausiai brango „„Olympic Entertainment Group“ – 1,97 proc., o akcijų apyvarta siekė 97,1 tūkst. eurų. Šios akcijos prekybos sesijos pradžioje buvo atpigusios net iki 5 proc. ribos.

Labiausiai pigo „Nordecon International“ akcijos – 3,16 proc., o akcijų apyvarta siekė 3,4 tūkst. eurų.

Rygos akcijų biržos indeksas padidėjo labiausiai iš Baltijos akcijų biržų, šįkart – 1,65 proc. iki 380,84 punkto, o bendra apyvarta siekė 292,3 tūkst. latų ir buvo gerokai didesnė nei penktadienį. Verta pabrėžti, jog net 240 tūkst. latų apyvarta buvo pasiekta vienu tiesioginiu „Grindeks“ akcijų sandoriu.

Be to, šios akcijos pabrango 3,58 proc. Labiausiai Rygos biržoje brango „Latvijas Gaze“ akcijos – 4,32 proc., o šių akcijų apyvarta siekė 5,4 tūkst. latų. Labiausiai pigo „Daugavpils Lokomotivju remonta rupnica“ akcijos – 14,41 proc., tačiau tebuvo perleista viena šios įmonės akcija.

„Tallinna Vesi“ paskelbė, kad Estijos Konkurencijos tarnyba užginčijo vandens tiekimo tarifo nustatymo taisykles, kurios buvo patvirtintos bendrovės privatizavimo metu dar 2001 m. Nesutarimai su Konkurencijos tarnyba prasidėjo praėjusiais metais, kai ši tarnyba nepatvirtino tiekimo tarifo bendrovei pakėlimo 3,5 proc. šiems metams. Šiuo metu ginčai tęsiasi Talino administraciniame teisme. Tokie nesutarimai rodo, kad bendrovė rimtai užsitraukė reguliuojančios tarnybos nemalonę, o tai nieko gero nežada „Tallinna Vesi“ akcininkams.

Šaltinis
Investicinis bankas "Finasta“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją