Pigusių akcijų buvo gerokai daugiau nei brangusių. Didžiausios apimties prekyba vyko „Sanitas“ akcijomis, kurių perleista už 122 tūkst. eurų, o akcijos brango 0,86 proc. Verta pažymėti, jog ir vėl aktyvesnė prekyba vyko „ Lietuvos jūrų laivininkystė“ akcijomis, kurių perleista už 6 tūkst. eurų, tačiau akcijos pigo labiausiai biržoje – 2,08 proc.

Taip pat labiau pigo „Žemaitijos pienas“ akcijos – 2 proc., tačiau akcijų perleista vos už 1,7 tūkst. eurų. Labiausiai brango „Anykščių vynas“ akcijos – 18,18 proc., tačiau šių akcijų perleista vos už 362 eurus. ESTIJATalino akcijų biržos indeksas per penktadienio prekybos sesiją nerado vienos bendros krypties ir sumažėjo 0,01 punkto.

Bendra apyvarta siekė 229 tūkst. eurų ir buvo gerokai mažesnė nei ketvirtadienį. Brangusių bei pigusių akcijų skaičius buvo panašus. Aktyviausia prekyba vyko „Silvano Fashion Group“ akcijomis, kurių perleista už 134 tūkst. eurų, o akcijos brango 1,46 proc. Verta pabrėžti, jog šiomis akcijomis buvo sudaryti 2 tiesioginiai sandoriai.

Taip pat aktyviau prekiauta Tallink Grupp“ bei „Olympic Entertainment Group“ akcijomis, kurių perleista atitinkamai už 39 tūkst. eurų.

„Tallink Grupp“ akcijų kaina sumažėjo 0,79 proc., o „Olympic Entertainment Group“ akcijos pigo 1,39 proc. Kitų akcijų apyvarta neperkopė nė 10 tūkst. eurų. Labiausiai brango „Merko Ehitus“ akcijos – 4,04 proc., o labiausiai pigo „Baltika“ akcijos – 1,8 proc., tačiau abiejų akcijų apyvarta buvo simbolinė.

Penktadienį Rygos akcijų biržoje vyravo kiek kitokios investuotojų nuotaikos nei Vilniaus bei Talino biržose, tad Rygos akcijų biržos indeksas padidėjo 1,43 proc. iki 390,79 punkto, o bendra apyvarta siekė vos 23 tūkst. latų ir buvo mažiausia tarp visų Baltijos biržų.

Didžiausios apimties prekyba vyko „Olainfarm“ akcijomis, kurių šįkart perleista už 8 tūkst. latų, o akcijos brango 0,11 proc. Didžiausiu teigiamu akcijų kainos pokyčiu išsiskyrė ketvirtadienį labiausiai pigusios „Rigas farmaceitiska fabrika“ akcijos, pabrangusios net 46,9 proc. Taip pat dviženkliais teigiamais akcijų kainos pokyčiais išsiskyrė „Olaines kudra“ bei „Kurziemes atslega 1“ akcijos, brangusios atitinkamai 18,75 ir 18,44 proc. Labiausiai pigo „Daugavpils Lokomotivju remonta rupnica“ akcijos – 10,94 proc., tačiau akcijų apyvarta buvo simbolinė.

Šaltinis
Investicinis bankas "Finasta“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją