Kitų akcijų apyvarta neperžengė nė 30 tūkst. eurų ribos. Neįprastai aktyvi prekyba vyko „Lietuvos jūrų laivininkystė“ akcijomis, kurių perleista už 16 tūkst. eurų, o akcijos brango 6,67 proc. Tačiau labiausiai brango įmonių grupės „Alita“ akcijos – 25 proc., o šių akcijų perleista už 2 tūkst. eurų.

Taip pat didesniu akcijų kainos pokyčiu išsiskyrė „Vilniaus degtinė akcijos, brangusios 16,07 proc., o akcijų perleista už 1 tūkst. eurų. Labiausiai pigo „Lifosa“ bei „Klaipėdos nafta“ akcijos, pigusios atitinkamai 4 ir 3,4 proc., o akcijų perleista atitinkamai už 0,3 ir 3,3 tūkst. eurų.

Talino akcijų biržos indeksas padidėjo 0,35 proc. iki 576,94 punkto, o bendra apyvarta siekė 1,5 mln. eurų ir buvo didžiausia tarp Baltijos biržų. Net 1,1 mln. eurų apyvartą sudarė tiesioginiai sandoriai. Brangusių bei pigusių akcijų skaičius buvo vienodas. Aktyviausia prekyba vyko „Olympic Entertainment Group“ akcijomis, kurių perleista už 1,2 mln. eurų, o akcijos brango 0,09 proc. Verta pabrėžti, jog šiomis akcijomis buvo sudaryti net 8 tiesioginiai sandoriai. Taip pat aktyviau prekiauta Tallink Grupp“ bei „Silvano Fashion Group“ akcijomis, kurių perleista atitinkamai už 117 ir 75 tūkst. eurų.

„Tallink Grupp“ akcijų kaina liko nepakitusi, o „Silvano Fashion Group“ akcijos pigo 2 proc. Kitų akcijų apyvarta neperkopė 20 tūkst. eurų. Labiausiai brango „Arco vara“ akcijos – 8,53 proc, o šių akcijų apyvarta siekė 10 tūkst. eurų. Labiausiai pigo „Viisnurk“ akcijos – 2,44 proc., tačiau akcijų perleista vos už 465 eurus.

Ketvirtadienį Rygos akcijų biržoje vyravo panašios investuotojų nuotaikos kaip ir Talino biržoje, tad Rygos akcijų biržos indeksas padidėjo 0,2 proc. iki 385,29 punkto, o bendra apyvarta siekė vos 17 tūkst. latų ir buvo mažiausia tarp visų Baltijos biržų. Antrą prekybos sesiją iš eilės didžiausios apimties prekyba vyko „Grindeks“ akcijomis, kurių šįkart perleista už 9 tūkst. latų, o akcijos pigo 4,84 proc.

Didžiausiu teigiamu akcijų kainos pokyčiu išsiskyrė „SAF Technika“ akcijos, pabrangusios 2,4 proc. Pastaruoju metu šias akcijas aktyviai perka su įmone susijęs asmuo. Labiausiai pigo „Rigas farmaceitiska fabrika“ akcijos – 31,97 proc., tačiau akcijų apyvarta buvo simbolinė.

Šiandien pranešta, kad „FR&R Invest” jau pateikė prašymą Lietuvos Konkurencijos tarnybai leisti įsigyti iki 100 proc. Įmonių grupės „Alita“ akcijų. Atsižvelgiant į tai, kad dažniausia tarnyba atsakymą dėl leidimo suteiki pateikia per mėnesį, tikėtis privalomo oficialaus pasiūlymo dėl likusių įmonių grupės „Alita“ ir „Anykščių vyno“ akcijų supirkimo iš „FR&R” galima tikėtis spalio mėn. pabaigoje arba lapkričio mėn. pradžioje.

Tiesa, realu, kad kai kurie akcininkai gali užginčyti privalomo oficialaus pasiūlymo kainą, jeigu VPK patvirtins Įmonių grupės „Alita“ akcijų supirkimo kainą, nustatytą kaip 6 mėn. svertinį kainos vidurkį, o ne kaip tą, kuria „FR&R Invest” konvertuos skolą į akcijas. Tiesa, Vertybinių popierių įstatymas leidžia VPK pačiai nustatyti pasiūlymo kainą, jeigu bendrovė, dėl kurios akcijų yra skelbiamas privalomas oficialus pasiūlymas, susiduria su finansiniais sunkumais. O būtent toks kriterijus labai nesunkiai gali būti pritaikomas šiuo atveju. Todėl pakankamai realu, kad VPK patvirtintų palankų „FR&R Invest” sprendimą.

Šaltinis
Investicinis bankas "Finasta“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją