Sprendimas apie bazinę palūkanų normą bus paskelbtas 14.45 val. Lietuvos laiku, o Europos centrinio banko (ECB) prezidento Jeanas Claude Trichet spaudos konferencija prasidės 15.30 val. Lietuvos laiku. Rinkos tikisi, kad jis praneš apie obligacijų išpirkimo programą.

Programa buvo atnaujinta rugpjūtį, kai padidėjęs Italijos ir Ispanijos obligacijų pajamingumas privertė susimąstyti, kad šios šalys taps kitomis krizės aukomis.

Investuotojus gali kiek nuraminti tas faktas, kad taupymo priemonėms trečiadienį pritarė Italijos Senatas, ir dabar jos bus svarstomos Atstovų rūmuose.

Prancūzijos Žemutiniai parlamento rūmai pirmieji iš euro zonos šalių patvirtino įstatymo projektą dėl Europos finansinio stabilumo fondo (EFSF) didinimo. Šis sprendimas, tikimasi, bus svarbus gelbstint eurą, taip pat padidins tikimybę, kad Graikijai bus suteiktas antrasis paramos paketas.

Anglijos centrinis bankas greičiausiai ketvirtadienį nekeis bazinės palūkanų normos, nes naujausi statistiniai duomenys liudija apie augimo sulėtėjimą.

JAV prezidentas Barckas Obama ketvirtadienį Kongrese turėtų pasiūlyti naujų darbo vietų sukūrimo planą.

Europos akcijų indeksas ketvirtadienį "FTSEurofirst 300" išaugo 0,15 proc., iki 932,95 punkto.

Didžiosios Britanijos indeksas FTSE 100 ketvirtadienį išaugo 0,18 proc., iki 5328,18 punkto. Vokietijos indeksas DAX pakilo 0,21 proc., iki 5416,72 punkto, Prancūzijos CAC 40 padidėjo 0,45 proc., iki 3085,15 punkto.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją