Neigiamais akcijų pokyčiais išsiskyrė tik „Lifosa“, „Vilniaus baldai“, „Linas Agro“ bei „Rokiškio sūris“ akcijos, pigusios 0,71 – 5,29 proc. ribose. Labiausiai brango „Linas“ akcijos – 21,31 proc., tačiau akcijų perleista vos už 197 eurus. Iš likvidesnių akcijų didžiausiais teigiamais akcijų kainos pokyčiais išsiskyrė „Žemaitijos pienas“ bei „LESTO“ akcijos, brangusios atitinkamai 3,28 ir 3,03 proc.

„Ūkio bankas“ akcijų apyvarta buvo didžiausia iš visų ir siekė 109 tūkst. eurų, o akcijų kaina padidėjo 1,89 proc.

Antradienį Talino akcijų indeksas padidėjo 0,83 proc. iki 581,18 punkto.

Bendra biržos apyvarta siekė 659 tūkst. eurų ir buvo gerokai mažesnė nei pirmadienį. Brango dauguma akcijų, kuriomis prekiauta antradienį. Aktyviausia prekyba „Tallink Grupp“ akcijomis, kurių perleista už 187 tūkst. eurų, o akcijos pabrango 0,64 proc. Didesnės apimties prekyba taip pat vyko „Tallinna Kaubamaja“ bei „Olympic Entertainment“ akcijomis, kurių perleista atitinkamai už 146 ir 126 tūkst. eurų.

„Tallinna Kaubamaja“ akcijos brango 1,18 proc., o „Olympic Entertainment“ akcijos pigo 0,84 proc. Labiausiai brango „Viisnurk“ akcijos – 3,23 proc., o akcijų perleista už 1 tūkst. eurų. Labiausiai pigo „Baltika“ akcijos – 2,56 proc., o akcijų apyvarta 15 tūkst. eurų.

Rygos akcijų biržoje investuotojų nuotaikos buvo optimistiškesnės nei kitose Baltijos biržose, tad biržos indeksas padidėjo 1,72 proc. iki 399,11 punkto, o bendra apyvarta siekė vos 87 tūkst. latų ir buvo mažiausia tarp visų Baltijos biržų. 46 tūkst. latų apyvarta buvo sudaryta tiesioginiais sandoriais.

Neįprastai didžiausios apimties prekyba vyko „Latvijas kugnieciba“ akcijomis, kurių perleista už 47 tūkst. latų, o akcijos pigo 2,43 proc. Didžiausiu teigiamu akcijų kainos pokyčiu išsiskyrė „Rigas farmaceitiska fabrika“ akcijos, pabrangusios net 76,15 proc., tačiau akcijų apyvarta buvo labai simbolinė. Labiausiai pigo „Latvijas Juras medicinas centrs“ akcijos – 12,50 proc.

Pranešta, kad „Ūkio bankas” per II-ąjį naujų akcijų platinimo etapą iš viso pardavė 21,6 mln. akcijų ir likusių akcijų skaičius III-iam etapui sudaro vos 9 tūkst. vienetų. Nors nėra atskleista, kas yra naujos emisijos pirkėjas, tačiau didžiausia tikimybė, kad tai būtų pats V.Romanovas arba su juo tiesiogiai/netiesiogiai susijęs asmuo/ asmenys.

Sudėtinga tikėtis, kad smulkieji akcininkai būtų dalyvavę naujos emisijos išpirkimo II-ajame etape, nes platinimo metu akcijų kaina rinkoje buvo žemesnė nei platinimo kaina (0,29 eurų). Toks naujų akcijų platinimas buvo reikalingas banko kapitalui sustiprinimui, nes Ūkio bankas jau buvo sulaukęs perspėjimo iš Lietuvos banko šiuo klausimu.

„Lietuvos jūrų laivininkystė” 2011 m. II ketv. pasiekė 18,2 mln. Lt pardavimo pajamų (+46,8 proc.) ir uždirbo 72 tūkst. Lt pelno prieš mokesčius. Toks rezultatas yra pakankamai neblogas, atsižvelgus į labai prastus ankstesnių ketvirčių rezultatus. Visgi vargu, ar šios akcijos galėtų sulaukti didesnio susidomėjimo, nes padėtis pervežimų laivais rinkoje išlieka sudėtinga ir įmonei pasiekti geresnių rezultatų bus nepalanku.

Šaltinis
Investicinis bankas "Finasta“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją