Įmonių rezultatų skelbimo laikotarpiui artėjant į pabaigą naujienų srautas, vis dėlto, nėra džiuginantis. Šiuo metu investuotojų lūkesčius viršijo 72 proc. rezultatus jau paskelbusių „S&P 500“ indeksą sudarančių bendrovių (rezultatų skelbimo pradžioje pastarųjų buvo apie 80 procentų). Vakar ir šiandien investuotojų lūkesčių nepateisino laikrodžių gamintojos „Citizen Holdings“, optinių priemonių gamintojos „Olimpus“ ir pramogų parko valdytojos „Walt Disney“ rezultatai.

Dėl prieš kurį laiką išbrangusios naftos labiau, negu laukta, padidėjo JAV prekybos deficitas. Kovą JAV prekybos deficitas buvo 48,2 mlrd. JAV dolerių (laukta 47,0 mlrd.). Nepaisant to, kad dėl pigesnio dolerio JAV eksportas kovą, palyginti su vasariu padidėjo 4,6 procento, deficitas didėjo nes dėl pabrangusių žaliavų pabrango importas.

Tiesa, pastarosiomis dienomis įtampa žaliavų ir, visų pirma, naftos rinkoje šiek tiek sumažėjo. Nafta vakar pigo, nes JAV energijos departamentas paskelbė, kad praėjusią savaitę naftos atsargos padidėjo gerokai labiau, negu laukta. „Brent“ rūšies naftos kaina Londone vakar sumažėjo 4 proc. ir šiuo metu yra 113 doleriai už barelį, tuo tarpu Niujorko biržoje WTI naftos kaina vėl sumažėjo iki mažiau 100 dolerių už barelį.

Šįryt nudžiugino Estijos BVP – pirmą ketvirti Estijos ūkis augo net 8,0 proc., palyginti su pernai tuo pačiu laikotarpiu (priminsime Lietuvos BVP augo 6,9 proc., Latvijos – 3,4 procento). Šiandien Tarptautinis valiutos fondas (TVF) išleidžia savo ataskaitą. Įdomu, kaip TVF įvertins euro regione silpniausių – Graikijos ir Portugalijos – būklę. Taip pat bus įdomūs JAV mažmeninės prekybos, registruotų bedarbių ir gamintojų kainų duomenys (visi 15:30).

Baltijos šalių rinkoje – investuotojų dėmesys „Silvano Fashion Group“ akcijoms

Trečiadienį Baltijos šalių akcijų biržose nuotaikos išsiskyrė – Vilniaus biržos indekso OMXV vertė padidėjo 0,4 proc., tuo tarpu Talino OMXT sumažėjo 0,6 procento. Investuotojų dėmesys nukrypo į „Silvano Fashion Group akcijas“. Jau rašėme, kad bendrovė paskelbė netikėtai gerus pirmojo šių metų ketvirčio rezultatus (grynasis pelnas išaugo dvigubai, o pajamos – beveik trečdaliu). Dėl to bendrovės akcijų kaina Talino biržoje brango net 4,2 proc., o apyvarta buvo įspūdinga – 1,1 mln. eurų, tai yra daugiau negu du trečdaliai visos Talino biržos apyvartos. Tuo tarpu Vilniuje investuotojai išliko pasyvūs. Nors pigusių akcijų buvo du kartus daugiau negu brangusių (atitinkamai 14 ir 7), tačiau brango didesnės kapitalizacijos bendrovių akcijos. Taip pat tų bendrovių akcijų, kurių pirkėjai vakar nebeįgijo teisės į dividendus, kainų kritimai buvo mažesni už dividendų pajamingumą, o tai turėjo teigiamą poveikį OMXV indeksui.

„City Service“ ieško investuotojo

Šiandien žiniasklaidoje pasirodė pranešimų, kad komunalinių paslaugų bendrovė „City Service“ ieško naujo pirkėjo. Šiuo metu bendrovės kapitalizacija siekia 87,3 mln. eurų, todėl analitikai prognozuoja, kad potencialus pirkėjas turėtų būti užsienio bendrovė arba fondas. Skelbiama, kad bendrovė jau pasirašė sutartį su finansų patarėju, tačiau informacijos apie galimo sandorio kainą ir terminus kol kas nepateikta.