"Nasdaq" ir ICE pasiūlymas buvo neprašytas ir birža jo sulaukė po to, kai paskelbė apie savo planus jungtis su Vokietijos birža "Deutsche Boerse".

Oficialiame "NYSE Euronext" pareiškime teigiama, kad biržos valdytojams 11,3 mlrd. JAV dolerių (27,1 mlrd. Lt) pasiūlymas pasirodė "strategiškai nepatrauklus, o sandorio įvykdymo rizika nepriimtina".

"Deutsche Boerse" pasiūlymas siekia 10,2 mlrd. JAV dolerių (24,47 mlrd. Lt).

Vasario 15 d. "Deutsche Boerse" ir "NYSE Euronext" oficialiai paskelbė apie sandorį, kurį įgyvendinus turėjo būti sukurta stambiausia birža pasaulyje pagal pardavimų apimtis ir grynąjį pelną. Tuomečiais skaičiavimais, 60 proc. jungtinės kompanijos turėjo priklausyti "Deutsche Boerse", o 40 proc. - "NYSE Euronext". Pagal "NYSE Euronext" sutarties su "Deutsche Boerse" sąlygas, numatytos 250 mln. eurų (863 mln. Lt) vertės sankcijos už sandorio nutraukimą.

Pirmosios "Deutsche Boerse" ir "NYSE Euronext" derybos dėl susiliejimo vyko dar 2008 metais, praėjus dvejiems metams po to, kai JAV birža NYSE įsigijo Prancūzijos kompaniją "Euronext". Tačiau tuomet derybos žlugo.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją