Didžiausio investuotojų dėmesio sulaukė “Žemaitijos pieno” (ZEMP) akcijos, kurių kaina prekybos metu buvo šoktelėjusi ir iki 17,50 lito, tačiau prekybos pabaigoje apsistojo ties 17,20 lito arba 1,18 proc. aukščiau nei trečiadienio uždarymo kaina. Akcijų apyvarta perkopė 537 tūkst. litų.

Rinkoje tokias prekybos apimtis lėmė stambesnių sandorių sudarymas. Panašu, jog dabar palanki proga pasitraukti iš šios pozicijos vienam ar keletui akcininkų, tuo tarpu į akcijas investuoja tie, kas tiki šios bendrovės ateitimi. Bendrovės bendradarbiavimas su Norvegijos pieno perdirbimo įmone "Synnove Finden ASA" suteikia nemažu vilčių. Taip pat galima atkreipti dėmesį į tai, kad gruodžio 22 dieną “Žemaitijos pieno” akcininkai šaukiami į susirinkimą, kuriame turėtų nuspręsti dėl veiklų atskyrimo. Panašūs pasiruošimai gali būti daromi ruošiantis strateginio investuotojo atėjimui.

Rokiškio sūrio” (ROKS) akcijoms taip pat teko nemažai dėmesio, tačiau pastarųjų kaina rinkoje nepasikeitė ir liko 47,50 lito taške, tuo tarpu apyvarta siekė 370 tūkst. litų. Rinkoje susikaupus stambesnei pasiūlai akcijos yra nuperkamos, todėl galima manyti, jog toliau vyksta akcijų paketų formavimas, kuriuo yra galėtų būti suinteresuoti tiek dabartiniai vadovai, tiek ir “Hermis fondų valdymas”. Pastarojo kontroliuojam bendrovė siekia gauti leidimą supirkti iki 100 proc. “Rokiškio sūrio” akcijų.

Tarp įdomesnių ketvirtadienio naujienų būtų galima paminėti tai, kad “Invaldai” (INVL) leista reorganizuotis į akcinę bendrovę, o tai planuojama padaryti dar šiemet. Tapusi akcine bendrove “Invalda” žada atsipirkti “Vilniaus baldų kombinato” 1 mln. akcijų bei apjungti visas nekilnojamo turto bendroves į vieną padalinį.

“Jūsų tarpininko” finansų analitikas Laurynas Byla

Šias biržos ir makroekonomikos apžvalgas rengia Finansų maklerio įmonė “Jūsų tarpininkas” (tel. 8-37 331676).

Šaltinis
Šias biržos ir makroekonomikos apžvalgas rengia finansų maklerio įmonė “Snoras-Jūsų tarpininkas” (tel. 8-37 322995).
“Snoras – Jūsų tarpininkas”
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją