Jena taip pat praranda pozicijas dolerio atžvilgiu, svyruodama arti trijų savaičių žemumos, augant lūkesčiams, kad Japonijos centrinis bankas šią savaitę gali nuspręsti ir toliau lengvinti monetarinę politiką.

JAV mažmeninė prekyba praeitą mėnesį netikėtai išaugo, kas parėmė lūkesčius dėl ekonomikos atsigavimo. Stiprios mažmeninės prekybos naujienos parėmė JAV dolerį jenos atžvilgiu.

Nuo vėlyvosios penktadienio JAV prekybos, dolerio indeksas, kuris matuoja JAV valiutos vertę šešių pagrindinių valiutų krepšelio atžvilgiu, pakilo 0,1 procento iki 79,961.

Euras nukrito 0,3 procento iki 1,3733 dolerio, atsitraukdamas iš penktadienio aukštumos, kurią pasiekė pakilęs iki 1,3796 dolerio, pasirodžius stipriems eurozonos sausio mėnesio pramoninės gamybos rodikliams.

Penktadienį euras taip pat buvo paremtas pranešimo, kad eurozonos šalių ministrai susitarė dėl pagalbos Graikijai, jei ji bus reikalinga.

Euras nukrito 0,1 procento iki 124,52 jenos, atsitraukdamas iš trijų savaičių aukštumos, kurią buvo pasiekęs penktadienį, pakilęs virš 125 jenos.

Svaras nukrito 0,3 procento iki 1,5159 dolerio, šiek tiek sumažindamas penktadienį pasiektus laimėjimus.

Japonijos centrinis bankas antradienį pradeda dviejų dienų susitikimą ir tikimasi, kad bankas praneš apie papildomas monetarinės politikos lengvinimo priemones.

Jena nukrito iki 90,64 jenos už dolerį.

Šaltinis
Šias finansų rinkos naujienas bendradarbiaudami su "Reuters" rengia UAB “Admiral Markets”, www.forextrade.lt (tel. 8-5-210-4841).
naujienos
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją