Dubajus pranešė, kad gavo 10 milijardų dolerių iš Abu Dabio, siekiant padėti Dubajui vykdyti įsipareigojimus.

Abu Dabis yra didžiausias emyratas ir stambus naftos eksportuotojas.

Dubajus taip pat paskelbė naują bankroto įstatymą, kuris galės būti naudojamas tokiu atveju, jei „Dubai World” ir kreditoriams nepavyks pasiekti susitarimo dėl skolų termino ateityje.

Šaltinis susijęs su Dubajaus vyriausybe teigė, kad įstatymas, kuris įsigalios nuo gruodžio 14 dienos, gali sudaryti sąlygas „Dubai World“ skelbti bankrotą jei restruktūrizacija nebus sėkminga.

Po pranešimo doleris pakilo apie 0,5 procento iki 88,90 jenos, valiutų rinkos žaidėjams turėjus uždaryti pardavimo pozicijas. Euras taip pat pakilo 0,8 procento, tačiau vėliau nukrito iki 130 jenų.

"Pranešimas sumažino susirūpinimą dėl Dubajaus įsiskolinimo problemų, tačiau tai gali būti laikina ir teigiamas poveikis akcijų ir valiutų rinkoms gali būti trumpalaikis", -teigė Jun Kato, „Shinkin Central Bank Research Institute” Tokijuje vyriausiasis analitikas.

Dubajaus problemoms lapkričio mėnesį pasiekus aukštumas, jena pasiekė 14 metų viršūnę dolerio atžvilgiu, investuotojams atsisakius rizikingos prekybos ir vėl pradėjus pirkti Japonijos valiutą.

Žemo pelningumo jena yra naudojama rizikingų valiutų prekyboje ir turi tendenciją kilti, kai šios prekybos yra atsisakoma.

Doleris nusistovėjo ties 88,65 jenos, išlikdamas virš 14 metų žemumos, pasiektos praeitą mėnesį, kai buvo nukritęs iki 84,82 jenos.

Euras pakilo 0,3 procento iki 1,4667 dolerio ir nusistovėjo ties 129,95 jenos.

Federalinis rezervų bankas antradienį pradės dviejų dienų susitikimą. Tikimasi, kad bazinė palūkanų norma išliks nepakeista.

Šaltinis
Šias finansų rinkos naujienas bendradarbiaudami su "Reuters" rengia UAB “Admiral Markets”, www.forextrade.lt (tel. 8-5-210-4841).
naujienos
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją