Rinkoje pasirodžius naujai porcijai gandų apie galimą „Klaipėdos naftos“ privatizavimą arba bent norą jį išvysti iš Lenkijos investuotojų pusės, prekyba bendrovės akcijomis pagyvėjo užsienio pirkėjų sąskaita. Akcijos aktyviai rinkos kaina buvo perkamos per Estijos finansų tarpininkus. „Klaipėdos naftos“ akcijos brango 2,04 proc. iki 1 lito, o apyvarta sudarė 809 tūkst. litų.

Ketvirtadienį taip pat aktyviau nei kelias dienas prieš tai buvo prekiauta ir „Ūkio banko“ akcijomis, kurių kaina krito 3,42 proc. iki 1,13 lito, o apyvarta sudarė 445 tūkst. litų. Sesijos metu akcijų kaina svyravo 1,13 – 1,18 lito intervale ir šioje pozicijoje užsienio investuotojai prekiaujantys per Estijos tarpininkus elgėsi priešingai – atstovavo dominuojančius pardavėjus. Gali būti, kad dalis investuotojų keitė šias akcijas anksčiau minėtomis.

Šimto tūkstančių litų apyvartos kartelę sugebėjo peržengti TEO ir „Panevėžio statybos tresto“ akcijos, kurių kainos krito atitinkamai 0,5 proc. iki 1,83 lito bei 1,09 proc. iki 3,64 litų, o apyvartos sudarė 139 tūkst. litų ir 102 tūkst. litų.

Abiejose pozicijose paskutiniu metu aktyvios prekybos akcijomis nebuvo fiksuota, tačiau pastebima, kad formuojasi gan stabili didesnių investuotojų paklausa, kuri nuosekliai perka akcijas nedidindama kainos.

Rinkos situacija, kai vyrauja pasyvumas bei laukimo nuotaikos, yra palanki portfelio formavimui būnant pirkėjo pozicijose. Tolimesnis rinkos kursas, o kartu ir minėtų bendrovių akcijų, priklausys nuo skelbiamų naujienų vietos ir užsienio rinkose.

SNORAS – JT finansų makleris Marius Dubnikovas

Šaltinis
Šias biržos ir makroekonomikos apžvalgas rengia finansų maklerio įmonė “Snoras-Jūsų tarpininkas” (tel. 8-37 322995).
“Snoras – Jūsų tarpininkas”
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją