Indeksas OMXV krito 1,33 proc. iki 285 punktų. Investuotojai sudarė 1109 sandorius. Vos 4 bendrovių akcijos brango, o pigusių buvo net penkis su puse karto daugiau – 22. Bendra apyvarta sudarė 2,8 mln. litų.

Įdomiausia prekyba vyko „Snaigės“ akcijomis, kurių kaina sumenko 5 proc. iki 0,75 lito, o apyvarta sudarė net 1,1 mln. litų. Rinkoje buvo perparduota 5 proc. viso bendrovės įstatinio kapitalo.

Bendrovės akcijos paskutiniu metu pasižymi visai nebūdingu šiai pozicijai aukštu likvidumu ir net neesant didesnių naujienų ar kažkokio didesnio aiškumo. Vienintelė šios savaitės naujiena yra ta, kad Ukraina netaikys „Snaigei“ muitų įvežamai produkcijai.

Kitų bendrovių akcijomis buvo prekiauta ženkliai pasyviau, o investuotojai yra, ko gero, užvaldyti laukimo nuotaikomis, kokios tendencijos susiklostys užsienio rinkose ir kokias naujienas skelbs vietos bendrovės apie trijų šių metų ketvirčių veiklos rezultatus. Rinka tapo ženkliai pasyvesnė nei buvo anksčiau.

Kiek didesne apyvarta pasižymėjo TEO ir „Ūkio banko“ akcijos atitinkamai išliko 1,87 lito lygmenyje bei krito 2,38 proc. iki 1,23 lito, o apyvartos sudarė 366 tūkst. litų ir 310 tūkst. litų.

TEO akcijomis prekyba buvo įdomesnė tuo, kad pirmoje prekybos sesijos pradžioje, jos buvo nusiteikusios brangti, tačiau vėliau kaina grįžo į buvusį lygmenį. Vienaip ar kitaip kaina išlieka gerokai aukščiau oficialaus pasiūlymo, o pasiūlos rinkoje nėra, todėl stambesniems investuotojams nelieka nieko kito kaip pirkti brangiau, tačiau kainos augui dar reikia, kad visa rinka būtų nusiteikusi optimistiškiau.

Artimiausiu metu galima tikėtis panašių prekybų ir dažno krypties keitimosi, kol užsienyje nepaaiškės laukiamos naujienos apie bendroves ir makroekonomiką ir nesusiformuos stipresnė kryptis.

Šaltinis
Šias biržos ir makroekonomikos apžvalgas rengia finansų maklerio įmonė “Snoras-Jūsų tarpininkas” (tel. 8-37 322995).
“Snoras – Jūsų tarpininkas”
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją