Investuotojai nuosaikiai traukėsi iš bankinio sektoriaus pozicijų ir perorientavo savo lėšas į kitas dar kiek užmirštas ir ne tokias likvidžias pozicijas. Įdomiausia tai, korekcijos bankų akcijose buvo galima sakyti minimalios palyginus su prieš tai fiksuotais augimais, o išaugusi pasiūla buvo sugerta norinčių įeiti į šias pozicijas.

Aktyviausiai tarp bankų buvo prekiauta „Ūkio banko“ ir „Snoro“ akcijomis, kurių kainos krito atitinkamai 4,14 proc. iki 1,39 lito bei 4,83 proc. iki 1,38 lito, o apyvartos sudarė 1,011 mln. litų ir 531 tūkst. litų.

Bene įdomiausia prekyba vyko „Invaldos“ ir „Limarko laivininkystės kompanijos“ akcijomis, kurios brango atitinkamai 14,89 proc. iki 3,24 lito bei 11 proc. iki 0,81 lito, o apyvartos sudarė 643 tūkst. litų ir 587 tūkst. litų.

Panašu į tai, kad investuotojai ieško užmirštų objektų investicijoms. „Invaldos“ sugrįžimas tarp aktyviausiai prekiaujamų pozicijų greičiausiai yra motyvuotas spekuliatyvaus kapitalo atsiradimu rinkoje bei jo sustiprėjimu, kai per pusmetį OMXV indeksas pasistiebė daugiau nei 100
proc.

Tuo tarpu laivybos bendrovės akcijos buvo sistemingai superkamos ir galima spėti, kad tai vieno ar kelių institucinių investuotojų nuopelnas. Naujienų apie bendrovę nebuvo, todėl didesnių motyvacijų surasti sunku.

Šaltinis
Šias biržos ir makroekonomikos apžvalgas rengia finansų maklerio įmonė “Snoras-Jūsų tarpininkas” (tel. 8-37 322995).
“Snoras – Jūsų tarpininkas”
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją