Balandį „Invalda turto valdymas“ skelbė, kad kreipėsi į teismą dėl AB „Snaigė“ neįvykdyto įsipareigojimo išpirkti obligacijas š.m. balandžio 6 dieną su reikalavimu priteisti susidariusį įsiskolinimą, delspinigius ir palūkanas. Sutarimas dėl emitento įsipareigojimų vykdymo pasiektas dviem bendrovėm susitarus, todėl „Invalda turto valdymas“ inicijuos teisminio proceso nutraukimą.

„Džiaugiamės, kad mūsų pastangos apginti fondo dalyvių interesus ir aktyvus jų atstovavimas tiesioginėse derybose su emitentu yra rezultatyvios. Dėl pasiekto susitarimo ir įvykusio atsiskaitymo už obligacijas, fondo grynųjų aktyvų vertė šiandien pakilo 5,2 proc., tuo tarpu kovo pabaigoje neišpirktos obligacijos turėjo neigiamos 3,4 procentų įtakos“ – sakė UAB „Invalda turto valdymas“ direktorius Andrius Barštys.

„Invalda turto valdymas“ veikla apima pensijų, investicinių fondų ir individualių portfelių valdymą. Bendrovė valdo dešimt investicinių ir aštuonis pensijų fondus, taip pat daugiau nei aštuoniasdešimt individualių klientų portfelių. Iš viso bendrovės valdomas turtas viršija 212 mln. litų, o klientų skaičius – 56 000.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją