Tuo pat metu optimizmą kurstė teigiami veiklos rezultatai paskelbti
paskutinę vasaros dieną.

Aktyviausiai buvo prekiauta TEO LT, AB (TEO1L) ir „Ūkio banko“ akcijomis, kurių kainos atitinkamai krito vienu centu iki 1,83 lito bei kilo 2,88 proc. iki 1,07 lito, o apyvartos sudarė 736 tūkst. litų ir 638 tūkst. litų.

TEO akcijos toliau linkusios nesitraukti nuo oficialaus pasiūlymo, kurį pateikė pagrindinis akcininkas „TeliaSonera“, kainos. Akcijas agresyviai renka vienas ar keli stambesni investiciniai fondai.

Tuo pat metu bankinis sektorius, kuris yra vienas mažiausių įvertintų Europoje pagal akcijos kainos ir jai tenkančios buhalterinės vertės santykį, ir toliau masina investuotojus. „Snoro“ akcijos brango 5,32 proc. iki 0,99 lito, o apyvarta sudarė 384 tūkst. litų.

Rinkoje netruko ir dramatiškų kainos augimų. „City servis“ akcijos brango 15 proc. iki 7,29 lito, o apyvarta sudarė 405 tūkst. litų. Bendrovės akcijos buvo išpirktos pranešus, kad pusmečio pelnas išaugo 31 proc. iki 6,2 mln. litų. Rinkoje vis dar yra perliukų, kurie sugeba nustebinti sunkmečio sąlygomis ir toliau pratęsti nesenai prasidėjusį Vilniaus biržos kainų augimą į viršų.

Pieno žvaigždžių“ akcijų kaina biržai pakeitus leistinas ribas kilo net 23 proc. iki 3,1 lito, o apyvarta siekė 126 tūkst. litų. Tai buvo reakcija į pranešimą, kad bendrovės pusmečio pelno prieš mokesčius, nusidėvėjimą, palūkanas bei amortizaciją rodiklis EBITDA padvigubėjo iki 34 mln. litų.

Pranešimai apie veiklos rezultatus didino net ir rinkos atstumtųjų akcijų kainas. „Lino“ akcijos brango įspūdingus 53 proc. iki 0,23 litų, tačiau neesant pasiūlos apyvarta tesudarė 32 tūkst. litų.

SNORAS – JT finansų makleris Marius Dubnikovas

Šaltinis
Šias biržos ir makroekonomikos apžvalgas rengia finansų maklerio įmonė “Snoras-Jūsų tarpininkas” (tel. 8-37 322995).
“Snoras – Jūsų tarpininkas”
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją