Indeksas OMXV krito 0,53 proc. iki 219,5 punkto. Indeksas nuo metų pradžios yra pakilęs daugiau nei 22 proc., o nuo daugelio minimos „lūžio“ datos, kovo 9 dienos, indeksas yra padidėjęs solidžiais 45,46 proc. Nepaisant to, vertinant slenkančius 12 mėnesių matome minus 46 proc.

Trečiadienį investuotojai sudarė 584 sandorius 28 bendrovių akcijomis, iš kurių 6 – brango ir 15 – pigo, o bendra apyvarta sudarė 1,543 mln. litų. Verta paminėti, kad aktyviausiai prekiautų keturių pozicijų, kurios sukaupė 76,8 proc. visos sesijos apyvartos, nėra nė vienos pigusios ir dvi brango.

Tradiciškai aktyviausiai buvo prekiauta TEO LT, AB (TEO1L) akcijomis, kurių kaina išliko nepakitusi 1,37 lito lygmenyje, o apyvarta sudarė 898 tūkst. litų. Bendrovės akcijos sesijos pradžioje demonstravo kainos augimą ir buvo pasiektas net 1,4 lito taškas, tačiau vėliau pasirodžius didesnei pasiūlai kaina sumenko iki antradienio lygmens.

Per mėnesį likvidžiausios rinkoje TEO akcijos sugebėjo pabrangti 22,3 proc., todėl natūralu, kad atsiranda norinčių fiksuoti pelnus. Be to kainos augimui nepadeda ir neapibrėžta kryptis Europos rinkose, kur taip pat vyrauja permainingi vėjai.

Aktyviau buvo prekiauta brangusiomis „Lifosos“ (LFO1L) ir „Limarko laivininkystės kompanijos“ (LLK1L) akcijomis, kurių kainos pasistiebė atitinkamai 1,02 proc. iki 29,8 lito bei 1,92 proc. iki 0,53 lito, o apyvartos sudarė 121,6 tūkst. litų ir 85 tūkst. litų.

„Lifosos“ akcijomis kaip ir TEO buvo prekiauta su optimizmu. Akcijų kaina svyravo 29,65 – 30,5 lito intervale. Investuotojai teigiamai įvertino bendrovės veiklos rezultatus, bei vadovo komentarus, kad bendrovė dirba nors ir nuostolingai, tačiau maksimaliu pajėgumu ir yra matoma neigiamo ciklo keitimąsis, kai atpigus produkcijai paskui seka ir žaliavų kainos.

Tuo tarpu laivybos bendrovės akcijos brango pasitraukus vienam ar keliems stambesniems pardavėjams, kurie paskutiniu metu dominavo rinkoje. Neesant didesnių pardavimų bendrovės akcijos kaina yra linkusi grįžti prie įprastinio lygio, kuris yra keliais centais aukščiau.

Šaltinis
Šias biržos ir makroekonomikos apžvalgas rengia finansų maklerio įmonė “Snoras-Jūsų tarpininkas” (tel. 8-37 322995).
“Snoras – Jūsų tarpininkas”
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją