Realiai aktyviau buvo prekiauta tik TEO LT, AB akcijomis, kurių kaina išliko 1,33 lito taške nepakitusi, o apyvarta sudarė 358 tūkst. litų arba 39,5 proc. visos rinkos apyvartos. Sesijos metu akcijų kaina svyravo siaurame 1,32 – 1,33 lito intervale.

Pasyvioje rinkoje bent minimalaus dėmesio susilaukė „Aprangos“ ir „Ūkio banko“ akcijos, kurių kainos išliko antradienio kainos lygmenyje – atitinkamai 2,15 lito bei 0,7 lito, o apyvartos sudarė 69 tūkst. litų ir 62 tūkst. litų.

Kainos pokyčiu išsiskyrė „Lietuvos dujų“ akcijos, kurios brango 3,85 proc. iki 1,62 lito, o apyvarta sudarė 67 tūkst. litų. Sesijos metu bendrovės akcijas toliau nuosekliai pirko stambesni pirkėjai, o menka pasiūla šokdina kainą į viršų.

Tiesa, trečiadienį per biržą buvo pranešta, kad „Lietuvos dujų“ komercijos direktorius Joachimas Hockertzas pardavė rinkoje 32,7 tūkst. savo vadovaujamos bendrovės akcijų. „Lietuvos dujų“ akcijos buvo parduotos už jas mokant 1,38 – 1,58 lito. Tokios naujienos apie vidinę informaciją valdančių asmenų sandorius rinkos kainos nepaveikė.

Vilniaus biržoje paskutiniu metu įsitvirtina laukimo naujienos ir investuotojai vėl pradeda dairytis, kas vyksta Vakarų rinkose. Iš pastarųjų yra siunčiama keli naujienų srautai. Pirmas, kad po keturių savaičių kopimo į viršų rinkos stabtelėjo, o antra žinutė yra teigiamos ekonominės naujienos.

Pirma yra ta, kad indeksas „Bloomberg Professional Global Confidence“, kuris atspindi 2300 rinkos profesionalų pasitikėjimą ekonomika, šoktelėjo rugpjūčio mėnesį nuo 39,13 punkto iki netgi 58,12 punktų. Staigus indekso pokytis signalizuoja, kad rinkos profesionalai tikisi recesijos pabaigos. Indekso 50 punktų atžyma skiria kritimo ir augimo ribą, kuri buvo kirsta.

SNORAS – JT finansų makleris Marius Dubnikovas

Šaltinis
Šias biržos ir makroekonomikos apžvalgas rengia finansų maklerio įmonė “Snoras-Jūsų tarpininkas” (tel. 8-37 322995).
“Snoras – Jūsų tarpininkas”
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją