TEO akcijomis buvo sudaryta sandorių už 1,9 mln. litų. Bendrovės akcijos stambia apyvarta išsiskyrė dėl vieno stambesnio sandorio, kai po 1,33 lito buvo perparduota 1 mln. akcijų. Sesijos metu akcijų kaina pakilo 1,5 proc. nuo penktadienio lygmens iki 1,34 lito.

TEO akcijos ir toliau yra perkamos užsienio bei aktyviau pasijungiančių vietos investuotojų, kurių motyvacija greičiausiai paremta ne tik tikėtinu akcijos kainos pasikeitimu, bet ir galimybe gauti dividendus už 2009, kurių pajamingumas galėtų išlikti patrauklus ir viršijantis obligacijų pajamingumus.

Taip pat keik didesnėmis apyvartomis išsiskyrė „Klaipėdos naftos“ ir „Lietuvos jūrų laivininkystės“ akcijos, kurių kainos augo atitinkamai 3,1 proc. iki 1 lito ribos bei 2,6 proc. iki 0,39 lito, o apyvartos sudarė 250 tūkst. litų ir 150 tūkst. litų.

Naujienų nebuvo ir rinka tiesiog pratęsė augimą neatsižvelgiant į tendencijas vakarų rinkose, kur indeksai koregavosi neigiama linkme po keturių iš eilės savaičių augimo. Kritimas sudarė vidutiniškai iki 1 proc.

SNORAS-JT finansų makleris Marius Dubnikovas

Šaltinis
Šias biržos ir makroekonomikos apžvalgas rengia finansų maklerio įmonė “Snoras-Jūsų tarpininkas” (tel. 8-37 322995).
“Snoras – Jūsų tarpininkas”
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją