Aktyviausiai buvo prekiaujama bankų ir TEO LT, AB (TEO1L) akcijomis, kurių kaina išliko nepakitusi 1,27 lito lygmenyje, o apyvarta sudarė 250 tūkst. litų. TEO akcijos yra perkamos nuosekliai tačiau kainos augimui reikia paklausos sustiprėjimo.

Taip pat aktyviai buvo prekiauta „Snoro“ (SRS1L) ir „Ūkio banko“ (UKB1L) akcijomis, kurių kainos atitinkamai kilo 3,33 proc. iki 0,62 lito bei išliko nepakitusi 0,71 lito lygmenyje, o apyvartos buvo lygios – po 226 tūkst. litų.

„Snoro“ akcijos brangsta jau antra sesija iš eilės po pusmečio veiklos rezultatų atskleidimo, kai bankas pranešė uždirbęs 24 mln. litų. Tuo tarpu „Ūkio banko“ akcijomis buvo prekiauta rezultatų belaukiant, kurie pasirodė jau prekybai pasibaigus. „Ūkio bankas“ per pirmą pusmetį uždirbo 4,6 mln. litų, o grupės rezultatas sudarė 6,2 mln. litų grynojo pelno.

Teigiami rezultatai turėtų išlaikyti investuotojų dėmesį ir bankinio sektoriaus akcijos tikriausiai turės palaikymą. Tuo labiau, kad dėmesys finansų bendrovių akcijoms didėja, nes globalūs bankai bei draudimo kompanijos pradėjo skelbti stebinančius rezultatus. Antradienį buvo sulaukta teigiamų naujienų iš didžiausio Prancūzijos banko BNP Paribas ir didžiausio pasaulio perdraudėjo Munich Re, kurie pranešė apie pelnus, kurie viršijo analitikų prognozes. Tiesa Vakarų rinkos antradienį buvo linkusios koreguotis, po pirmadienio šuolio į viršų link aukščiausio lygio šiais metais.

Taip pat Vilniaus biržoje toliau buvo superkamos „Lietuvos dujų“ (LDJ1L) ir „Rytų skirstomųjų tinklų“ (RST1L) akcijos, kurių kainos pakilo atitinkamai 3,62 proc. iki 1,43 lito 1,71 proc. ik i1,78 lito, o apyvartos sudarė 120 tūkst. litų ir 50 tūkst. litų.

Antradienį rinkas pasiekė žinia, kad "Limarko laivininkystės kompanijos" (LLK1L) laivas "Saturnas" Nigerijoje buvo užpultas ginkluotų užpuolikų ir buvo pagrobti 5 lietuviai įkaitai. Neigiama situacija nepaveikė prekybos bendrovės akcijomis – jų kaina nepasikeitė ir išliko 0,54 lito taške, o apyvarta sudarė įprastus 35 tūkst. litų.

Šaltinis
Šias biržos ir makroekonomikos apžvalgas rengia finansų maklerio įmonė “Snoras-Jūsų tarpininkas” (tel. 8-37 322995).
“Snoras – Jūsų tarpininkas”
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją