Doleris tęsia laimėjimus jenos atžvilgiu po to, kai pirmadienį buvo pasiekęs penkių mėnesių žemumą, tačiau rinka išlieka atsargi, esant rūpesčių dėl pasaulinės ekonomikos.

"Rinkos pasitikėjimas šiek tiek pagerėjo palyginus su keliomis pastarosiomis dienomis, tačiau rinka nori pamatyti faktinius JAV ekonomikos rezultatų skaičius", teigė Mitsuru Sahara, Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ vyriausiasis vadybininkas.

Doleris pakilo 0,3 procento iki 93,21 jenos po to, kai pirmadienį buvo pasiekęs penkių mėnesių žemumą, nukritęs iki 91,73 jenos.

Intel Corp and Johnson & Johnson praneš ketvirčio rezultatus antradienį.

JAV birželio gamintojų kainų indeksas (PPI) ir to paties mėnesio mažmeninės prekybos naujienos taip pat pasirodys šiandien. Tikimasi, kad gamintojų kainų indeksas pakils 0,9 procento, kai gegužės mėnesį pakilo 0,2 procento, o mažmeninė prekyba prognozuojama, kad pakils 0,4 procento, kai gegužės mėnesį buvo pakilusi 0,5 procento.

Euras pakilo 0,4 procento iki 130,38 jenos ir liko pastovus dolerio atžvilgiu – 1,3978 dolerio.

Australijos doleris pakilo 0,5 procento iki 73,18 jenos, tuo tarpu Naujosios Zelandijos doleris pakilo 0,2 procento iki 58,97 jenos.

Tokijo Nikkei indekso vidurkis pakilo 2,3 procento, paremtas eksportuotojų po JAV akcijų kilimo.

JAV akcijos pirmadienį pakilo daugiau nei 2 procentus, pasirodžius optimistiškiems įtakingos finansinio sektoriaus analitikės Meredith Whitney komentarams, kurie padidino lūkesčius, kad bankų rezultatai gali būti geresni nei tikėtasi.

Prekiautojai teigė, kad dar per anksti manyti, jog rinkos pasitikėjimas grįžo į visiškai pozityvią kryptį, kol JAV ekonominės naujienos, ypač darbo rinkos rodikliai išlieka silpni.
IBM ir General Electric praneš ketvirčio rezultatus šią savaitę, kaip ir Bank of America Corp, JPMorgan Chase & Co ir kiti.
Bank of Japan šiandien pradeda dviejų dienų susitikimą. Yra tikimasi, kad dabartinė bazinė palūkanų normą išliks nepakeista - 0,1 procento.

Šaltinis
Šias finansų rinkos naujienas bendradarbiaudami su "Reuters" rengia UAB “Admiral Markets”, www.forextrade.lt (tel. 8-5-210-4841).
naujienos
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją