Euras nukrito dolerio ir jenos atžvilgiu, Britainijos „Daily Telegraph” pranešus, kad Vokietijos finansų priežiūros komisija „BaFin “įspėjo, kad „toksiškas” šalies bankų turtas „susprogs kaip granata”, nebent jie pasirinks vyriausybės „blogų bankų” planus, siekiant pasiruošti kitam krizės etapui.

Pranešimas nebuvo naujiena, vis dėlto Vokietijos bankai turi apie 200 milijardų eurų (280 milijardų dolerių) „blogo turto”.

Prekiautojai teigė, kad spekuliuotojai pasinaudojo pranešimu kaip dingstimi parduoti eurą po to, kai jis pakilo apie 8 procentus per mėnesį dolerio atžvilgiu, nuo 1,30 dolerio iki 1,40 dolerio.

Azijoje aktyvumas padidėjo, JAV ir Britanijos finansų rinkoms vėl pradėjus prekybą po ilgojo savaitgalio.

Dolerio indeksas, kuris matuoja JAV valiutos vertę šešių pagrindinių valiutų krepšelio atžvilgiu, pakilo 0,2 procento iki 80,156.

Praeitą savaitę indeksas buvo nukritęs iki 79,805 ir taip pasiekęs penkių mėnesių žemumą, susirūpinus, kad JAV vyriausybė gali prarasti aukščiausius reitingus, kas pastūmėjo investuotojus parduoti rezervinę pasaulio valiutą.

Euras nukrito iki 1,3975 dolerio, kai vėlyvoje pirmadienio Azijos prekyboje buvo pakilęs iki 1,4023 dolerio. Penktadienį euras buvo pakilęs iki 1,4051 dolerio ir taip pasiekęs geriausią rezultatą nuo sausio mėnesio.

Pirmadienį vėlyvoje Azijos prekyboje, euras nukrito daugiau nei 1 procentą iki 132,25 jenos, fiksavus euro pelnus.

Australijos doleris nukrito 0,4 procento iki 0,7786 dolerio, kai praeitą savaitę buvo pasiekęs beveik aštuonių mėnesių aukštumą, pakilęs iki 0,7868 dolerio.

Doleris nukrito iki 94,65 jenos, kai praeitos dienos vėlyvoje Azijos prekyboje buvo pakilęs iki 95,10 jenos.

Rinka reagavo ramiai kai Šiaurės Korėja antradienį apkaltino JAV priešiškumu ir teigė, kad yra pasirengę bandyti daugiau nedidelio nuotolio raketų.

"Rinkoje vyrauja nuomonė, kad Šiaurės Korėja neketina pulti Japonijos, JAV karinės bazės ar Pietų Korėjos, tai tiesiog bandymas įbauginti", - teigė Masafumi Yamamoto, „Royal Bank of Scotland” FX strategas.

Šaltinis
Šias finansų rinkos naujienas bendradarbiaudami su "Reuters" rengia UAB “Admiral Markets”, www.forextrade.lt (tel. 8-5-210-4841).
naujienos
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją