VPK įpareigojo oficialaus siūlymo teikėją pakeisti teikiamo privalomo oficialaus siūlymo kainą taip, kad ji atitiktų teisingumo ir sąžiningumo reikalavimus.

VPK pateiktame oficialaus siūlymo cirkuliare nurodyta 68 Lt už vieną AB „Ukmergės keliai“ PVA siūlymo kaina buvo nustatyta kaip didžiausia vertybinių popierių, kuriuos oficialaus siūlymo teikėjas įsigijo per 12 mėnesių iki peržengdamas įstatyme nustatytą ribą (2003-04-09), kaina.

VPK atkreipia dėmesį, kad per šį 12 mėnesių laikotarpį oficialaus siūlymo teikėjai sudarė vienintelį akcijų pirkimo-pardavimo sandorį, kuriuo vienas iš siūlytojų perleido akcijas kitam susijusiam asmeniui: 2002 m. birželio 28 d. pardavė 5 941 AB „Ukmergės keliai“ akcijas už bendrą 403 988 Lt sumą. AB „Ukmergės keliai“ akcijomis nėra prekiaujama reguliuojamose rinkose, o užbiržiniai sandoriai yra reti ir pavieniai.

VPK mano, kad būtų neteisinga ir nesąžininga, teikiant privalomą oficialų siūlymą visiems akcininkams, vadovautis vien tik pirmiau minėto vienintelio sandorio kaina.

Pareiga pateikti privalomą oficialų siūlymą G.Drobužui ir AB „Panevėžio keliai“ kilo dar 2003 m., tačiau ji iki šiol nėra įvykdyta, dėl ko buvo ir vis dar yra suvaržyta smulkiųjų akcininkų teisė pasikeitus bendrovės valdymui už teisingą kainą pasitraukti iš bendrovės valdymo.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją