TEO akcijomis buvo sudaryta 205 sandoriai už 1,78 mln. litų, o kaina pakilusi 1,56 proc. buvo nustatyta 1,3 lito lygmenyje. TEO akcijomis aktyviai prekiavo investuotojai, kurie norėjo gauti dividendus už 2008 metus.

TEO yra skyrusi 0,23 lito dividendų vienai akcijai ir 17,7 proc. pajamingumas prieš mokesčius atrodo tikrai patraukliai, tuo labiau, kad pačios akcijos įvertinimas žvelgiant ilgesniu periodu taip pat neatrodo per didelis.

Ketvirtadienį taip pat aktyviau buvo prekiauta „Aprangos“ ir „Invaldos“ akcijomis, kurių kainos kilo atitinkamai 3,3 proc. iki 1,59 lito bei 4,6 proc. iki 1,38 lito, o apyvartos sudarė 252 tūkst. litų ir 125 tūkst. litų.

„Aprangos“ akcijos aktyviau buvo supirkinėjamos siekiant užsitikrinti vietą akcininkų sąraše, kurie gaus galimybę įsigyti papildomos emisijos akcijų nominalia 1 lito kaina. Tuo tarpu „Invaldos“ akcijos šoktelėjo greičiausiai dėl atsitraukusio vieno ar kelių stambesnių pardavėjų, kurie paskutiniu metu buvo ženkliai numušę bendrovės akcijų kainą. Atsiradusi paklausa ganėtinai lengvai pakoregavo „Invaldos“ akcijų kursą.

Apskritai vertinant Vilniaus biržoje štilis ir toliau išlieka. Investuotojai pasyvūs ir ypatingai aktyvesni rinkos žaidėjai greičiausiai yra nukreipę savo dėmesį į vakarų rinkas, kur stebimas du mėnesius užsitęsęs augimas. Tikėtis aktyvesnių veiksmų Vilniaus biržoje reikėtų tik tuo atveju, kai Vakaruose bus visiškai patvirtintas tendencijos pasikeitimas augimo linkme ir kai dalis augimo potencialo ten jau bus išnaudota. Tokiu atveju investuotojai vėl gali atsižvelgti į rizikingesnes ir gal būt primirštas rinkas ieškant neišnaudotų galimybių. Atsižvelgiant į esamas bendrovių kapitalizacijas, galima pasakyti, kad reikia nedidelio kapitalo norint išjudinti Baltijos rinką iš sąstingio, tačiau tokio veiksmo dar gali tekti šiek tiek palaukti.

Snoras-JT finansų makleris Marius Dubnikovas

Šaltinis
Šias biržos ir makroekonomikos apžvalgas rengia finansų maklerio įmonė “Snoras-Jūsų tarpininkas” (tel. 8-37 322995).
“Snoras – Jūsų tarpininkas”
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją