Viso biržoje sudaryti 509 sandoriai, kurių bendra vertė 1,1 mln. litų. Prekyba vyko 29 įmonių akcijomis, iš jų: 8 – brango, 13 – pigo. Indeksas OMX Vilnius nuvertėjo 0,47 proc. iki 159,11 punkto.

Aktyviausiai prekiauta „Ūkio banko“ (UKB1L) akcijomis, jomis sudaryta apie trečdalis rinkos apyvartos, o akcijos kaina nusmuko 3,37 proc. iki 0,86 lito.

Bankas „Snoras“ (SRS1L) šiandien pranešė jog, Banko „Snoro“ grupė įsigys AB „Invalda“ (IVL1L) finansinės grupės įmones: 100 proc. AB „Finasta įmonių finansai” valdančios AB banką „Finasta“, FMĮ „Finasta“, turto valdymo įmonių „Invalda turto valdymas“ ir „Invalda Asset Management Latvia“ akcijų.

Pirkėjo ir pardavėjo akcijų kainos pasuko į skirtingas puses: banko akcijos atpigo 3,51 proc. iki 0,55 lito, o „Invaldos“ akcijos kaina pakilo 5,16 proc. iki 1,63 lito.

Po sandorio banko „Snoro“ grupės valdomų investicinių fondų vertė išaugs net keturiolika kartų ir viršys 150 mln. litų. Klientams banko grupė siūlys 16 investicinių fondų, iš kurių 9 bus perimti iš „Invalda“ grupės, ir 8 pensijų fondus, kurių paslaugų bankas iki šiol neteikė.

AB „Invalda“ finansų sektoriaus įmonės yra vienos iš savo srities lyderių, turi stiprią komandą, didelę ir kokybišką klientų bazę, todėl neabejojame šio sandorio sėkme. Mūsų parduodamas verslas yra geras ilgalaikėje perspektyvoje, tačiau šiame sektoriuje reikalingos investicijos, kurių AB „Invalda“ nėra pasiruošusi didinti. Tai paskutinis stambus sandoris, atliekamas siekiant stabilizuoti „Invalda“ grupės veiklą. Galime konstatuoti, kad dabar „Invalda“ adaptavosi prie pokyčių ir yra pasirengusi veiklai esamoje ekonominėje situacijoje“, - teigia AB „Invalda“ valdybos pirmininkas Vytautas Bučas .

Dar vieno rinkos lyderio TEO LT, AB (TEO1L) akcijos kaina smuko 0,81 proc. iki 1,21 lito.

JT finansų makleris Linas Šinkūnas

Šaltinis
Šias biržos ir makroekonomikos apžvalgas rengia finansų maklerio įmonė “Snoras-Jūsų tarpininkas” (tel. 8-37 322995).
“Snoras – Jūsų tarpininkas”
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją