Tradiciškai aktyviausiai prekiauta TEO LT, AB ir „Ūkio banko“ akcijomis, kurių kainos sumenko atitinkamai 4 proc. iki 1,19 lito bei 9,3 proc. iki 0,68 lito, o apyvartos siekė apie 300 ir 200 tūkst. litų. Rinka visiškai pasyvi, o užsienio rinkoms demonstruojant neigiamas tendencijas Vilniaus biržoje pagausėjęs pardavėjų ratas akimirksniu sumažina akcijų kainas ženklesniu pokyčiu. Rinkos dalyviai tiesiog žvalgosi aplinkui ir laukia naujienų iš bendrovių.

Taip pat aktyviau buvo prekiauta ir banko „Snoras“ akcijomis, kurios pigo beveik 11 proc. iki 0,49 lito, o apyvarta sudarė 177 tūkst. litų. Neigiamai nusiteikę investuotojai, greičiausiai trumpalaikiai, kuriems nepavyko fiksuoti greitų pelnų, nesutikdami pakankamo pirkėjų pasipriešinimo dabar turi pripažinti klaidingą pasirinkimą „gaudyti bangas“. Skubotas bandymas išeiti iš trumpalaikių investicijų lemia staigesnį kainos kritimą.

Tarp brangusių pozicijų dominavo nelikvidi prekyba. Išsiskyrė gal tik „Klaipėdos naftos“ akcijos, kurios brango 2,2 proc. iki 0,93 lito, o apyvarta siekė 52 tūkst. litų. Bendrovės akcijos ir toliau yra perkamos ilgalaikių investuotojų, o stipriai apmažėjusi pasiūla nebegalėjo šios pozicijos patraukti ta pačia vaga kur ritosi visa rinka.

JT finansų makleris Marius Dubnikovas

Šaltinis
Šias biržos ir makroekonomikos apžvalgas rengia finansų maklerio įmonė “Snoras-Jūsų tarpininkas” (tel. 8-37 322995).
“Snoras – Jūsų tarpininkas”
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją