Ekonomikos stimuliavimo paketas jau yra patvirtintas Atstovų rūmų. Šiuo metu yra laukiama JAV Senato patvirtinimo, kas paskatino Obamos administraciją nukelti labai lauktą iždo sekretoriaus Timothy Geithnerio pranešimą apie bankų gelbėjimo planą iki antradienio.

Atstovų rūmai patvirtino 819 milijardų dolerių ekonomikos stimuliavimo paketą, tuo tarpu JAV Senatas tikisi patvirtinti 727 milijardų dolerių vertės finansinės pagalbos planą šią savaitę, tačiau pasiekti kompromisą gali būti sudėtinga, kadangi yra du skirtingi variantai dėl mokesčių mažinimo ir išlaidų.

"Mes turime dirbti, nepaisant skirtingų nuomonių, rasti geriausią išeitį ir kuo greičiau pradėti įgyvendinti planą", - teigė Lawrence’as Summersas, vyriausiasis B.Obamos ekonomikos patarėjas, pridurdamas, kad praeitą mėnesį buvo prarasta 600 000 darbo vietų.

Naujasis JAV vadovas, kuris įžengė į savo kabinetą sausio 20 dieną, pakartotinai primena respublikonams, kad jie pralaimėjo lapkričio mėnesio rinkimus ir amerikiečiai balsavo už jo siūlomus pokyčius.

Baltųjų rūmų atstovas Robertas Gibbsas teigė, kad prezidento toną galima interpretuoti kaip nekantrumo ženklą. Tačiau respublikonai neketina atsitraukti, teigdami, kad ekonomikos stimuliavimo paketas yra pervertintas.

"Aš žinau, kad Amerikai reikia stimulo. Mums reikia mokesčių mažinimo. Mes turime leisti pinigus infrastruktūrai ir kitoms programoms, kurios sukurtų žmonėms darbo vietų, tačiau šis planas to neįgyvendins", - teigė senatorius Johnas McCainas, kandidatas pralaimėjęs lapkričio mėnesio rinkimus į prezidento postą.

Šaltinis
Šias finansų rinkos naujienas bendradarbiaudami su "Reuters" rengia UAB “Admiral Markets”, www.forextrade.lt (tel. 8-5-210-4841).
naujienos
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją