Pasak Finansų rinkų departamento direktoriaus pavaduotojo Evaldo Čepulio, naujos obligacijos turėtų sudominti rizikos vengiančius investuotojus. Pavyzdžiui, pasirinkus vienos iš litais platinamų emisijų obligacijas, bankas mokės 9 proc. metų palūkanas, t. y. net 30 litų už vieną obligaciją per visą investicijos laikotarpį.

Indeksui BNP Paribas Millenium New World būdinga didelė finansinių priemonių krepšelio, sudarančio indeksą, įvairovė. Šio indekso vertė priklauso nuo įvairių finansinių priemonių – išsivysčiusių ir besivystančių šalių įmonių akcijų kainų indeksų, žaliavų, valiutų – krepšelio vertės pokyčių. Daugiausia šiame krepšelyje yra besivystančių šalių, iš kurių per ilgesnį laikotarpį tikimasi didelio augimo, indeksų. Krepšelio sudėtis yra peržiūrima ir nuolat keičiama, atsižvelgus į besikeičiančias rinkos sąlygas.

Obligacijų, kurių išpirkimo data 2012 m. kovo 16 d., bus galima įsigyti po 100 litų ir 100 eurų. Tikėtina emisijų, platinamų litais, investavimo koeficientų reikšmė yra atitinkamai 90 ir 250 procentų. Už pirmos emisijos obligacijas, neatsižvelgiant į indekso vertės pokyčius, bus mokamos 9 proc. metų palūkanos, apskaičiuojamos nuo nominaliosios obligacijų vertės ir išmokamos obligacijų išpirkimo dieną. Eurais platinamos emisijos tikėtina investavimo koeficiento reikšmė – 100 procentų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją