Po užsitęsusio augimo kritimą pademonstravo bankų akcijos. „
Ūkio banko
“ ir „
Snoro
“ akcijos pigo atitinkamai 4,05 proc. iki 0,71 lito bei 4,88 proc. iki 4,88 proc. iki 0,39lito, o apyvartos siekė 572 tūkst. litų ir 113 tūkst. litų.

Per paskutines keturias savaites abu bankai buvo pasiekę rekordines kainų žemumas. „Ūkio banko“ akcijos buvo nukritusios iki 0,53 lito, o „Snoro“ – iki 0,29 lito, todėl esamos akcijų kainos yra abejuose atvejuose 34 proc. aukščiau žemumų. Gali būti, kad investuotojai linkę fiksuoti greitus pelnus. Kita neigiamų nuotaikų priežastis gali būti ta, kad jau pasibaigus prekybos sesijai buvo laukiama „Ūkio banko“ veiklos rezultatų ir dalis investuotojų nenorėjo rizikuoti būdami pozicijoje.

„Ūkio bankas“ paskelbė, kad per 11 šių metų mėnesių uždirbo 95,7 mln. litų arba 21,3 proc. daugiau nei pernai analogišku laikotarpiu. Šis rezultatas yra iškraipytas nekilnojamo turto Maskvoje pardavimo, tačiau jis yra svarbus tuo aspektu, kad bankas esant įtemptam laikotarpiui finansų rinkose per mėnesį sugebėjo uždirbti 3,1 mln. litų. Spalį buvo uždirbta 3,2 mln. litų grynojo pelno. Sunkmečiu generuoti pelną ir didinti buhalterinę vertę yra itin gerai, o atsižvelgus į akcijos įvertinimą šis rezultatas atrodo dar geriau, nes akcijos kainos ir buhalterinės vertės santykis šiuo metu tesiekia 0,26X.

Kitų bendrovių akcijomis prekiauta vangiai ir pasyviai. Didesniais pokyčiais išsiskyrė 5,13 proc. pigusios „Lietuvos dujų“, 14 proc. kritusios „Pieno žvaigždžių“ ir 7,8 proc. kainos netekusios „Klaipėdos naftos“ akcijos. Ženkliau pabrango „Panevėžio statybos tresto“ (+6,7 proc.) ir „Invaldos“ (+10 proc.) akcijos.

JT finansų makleris Marius Dubnikovas

Šaltinis
Šias biržos ir makroekonomikos apžvalgas rengia finansų maklerio įmonė “Snoras-Jūsų tarpininkas” (tel. 8-37 322995).
“Snoras – Jūsų tarpininkas”
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją