Sėkmės mokytojas Algirdas Karalius, vienas iš geriausių motyvatorių Lietuvoje, susirinkusiems seminaro dalyviams priminė, kad net ir susidariusios finansinės krizės metu mes privalome nepamiršti savo svajonių ir išsikeltų ilgalaikių tikslų, bei jų siekti.

„95 proc. žmonių pirmiausiai žiūri į savo finansines ar į tai kiek turi laisvo laiko ir jau atsižvelgdami į tai svajoja, teisingiau daro likusieji 5 proc. kurie pirma susikuria savo svajones, o vėliau ieško būdų joms įgyvendinti, t.y. pinigų ir laiko“ - aiškina A.Karalius. Anot jo įdomiausia, kad šie 5 proc. žmonių ir valdo 95 proc. visų pasaulio pinigų.

Nesielgti kaip visi

Pasak A. Karaliaus, taip vadinamieji veidrodiniai neuronai žmonių smegenyse, verčia mėgdžioti kitus žmones ir elgtis taip pat kaip masės. „Kiekvieno žmogaus smegenys dirba dvejopai: tai kas mums teikia malonumą, mes stengiamės pakartoti, o tai kas suteikia skausmo – stengiamės išvengti“ – teigė A.Karalius, primindamas, kad būtent čia daugelis žmonių daro esminę klaidą – jie jaučia malonumą leisdami savo uždirbtus pinigus, o nieko nepirkdami jaučiasi blogai ir mano, kad gavus daugiau pinigų jie bus laimingi. Tuo tarpu turtingi žmonės, atvirkščiai jaučia didelį stresą, kai jiems reikia išleisti pinigus.

„Keiskite savo įpročius, mąstykite kaip turtingi žmonės, elgitės kaip turtingi žmonės ir tik tuomet jūs galite tikėtis tapti turtingu“ – mokė sėkmės mokytojas.

Laimi tik nebijantys klysti

„Pradėkite svajoti, prisiimkite visą finansinę atsakomybę už save ir savo šeimą, mokėkite sau 10 proc. nuo atlyginimo ir turėkite sukaupęs bent 6-12 mėn. pragyvenimui reikalingą pinigų sumą; skirkite laiko savo finansiniam intelektui lavinti, t.y. skaitykite knygas, lankykite seminarus; praplėskite savo pažinčių ratą, nes nepamirškite, kad visi turtingi žmonės yra turėję mokytojų finansų srityje; bent 10 proc. skirkite labdarai, nes žmogus jaučiasi turtingas tuomet, kai padeda kitiems“ – tokius sprendimo būdus pateikė A.Karalius.

„Nepamirškite, kad tik bandydami ir nebijodami klaidų galite įgyvendinti savo svajones, juk kiekvienas mūsų prieš žengdamas pirmuosius savo žingsnius, turėjo daug nesėkmingų bandymų“ – optimistine gaida užbaigė savo pristatymą A.Karalius.

Norėtų 40 proc. daugiau

SEB banko šeimos finansų ekspertė Julita Varanauskienė „Investuok“ seminare pastebėjo, kad pagal Vėberio dėsnį kuo daugiau žmonės uždirba, tuo daugiau jie ir išleidžia. „Nepriklausomai nuo mūsų gaunamų pajamų, kiekvienas norėtų gauti bent 40 proc. daugiau nei dabar“ – aiškino šeimos finansų ekspertė.

Nuo 2005 m. iki 2008 m. paskolų rinkoje įsiskolinusių žmonių padidėjo tris kartus. Pagal 2007 m. kompanijos „Deloite & Touche“ atliktą tyrimą buvo pastebėta, kad net 53 proc. žmonių skatina išlaidauti įvairios siūlomos nuolaidos, todėl J. Varanauskienė patarė, kad reikia planuoti savo išlaidas ne tik pinigine išraiška, o taip pat ir daiktais bei paslaugomis.

„Sudarytas išlaidų planas leis kiekvienam mūsų pinigus paskirstyti pagal prioritetus, padės išvengti nereikalingų išlaidų, o dalį lėšų sutaupyti ir skirti ilgalaikių tikslų įgyvendinimui“ – teigė J.Varanauskienė.

Artimiausi žurnalo „Investuok“ seminarai vyks: Vilniuje gruodžio 17 d.,18:30val., Kaune gruodžio 18 d.,18:00val.

Tema: Kas nulems pasaulio ekonomiką 2009 metais? Pasaulio valiutos 2009-aisiais

Lektoriai: Violeta Klyvienė, Danske banko vyresnioji analitikė Baltijos šalims

Marius Dubnikovas, "JT investicijų valdymo" fondų valdytojas

Antanas Mikšys, "Ūkio banko investicijų valdymo" fondų valdytojas

Daugiau informacijos ir registracija į seminarus www.kurinvestuoti.lt.