Aktyviausiai buvo prekiauta TEO akcijomis, kurių kaina krito vienu centu iki 1,69 lito, o apyvarta siekė 1,2 mln. litų. Bendrovės akcijos nepaisant tikėtino gero dividendinio pajamingumo ir su prognozėmis sutampančių veiklos rezultatų patiria pasiūlos spaudimą, kas verčia akcijų kainas kristi. Prie neigiamos tendencijos prisideda ir pasyvumas rinkoje, kuris gali būti iššauktas investuotojų laukimo kaip baigsis rinkimai į seimą šalyje ir kokia vyriausybė bus suformuota.

Taip pat keik aktyviau tradiciškai prekiauta „Lifosos“ ir „Ūkio banko“ akcijomis, kurių kainos kilo atitinkamai 0,84 proc. iki 36 litų bei 0,75 proc. iki 1,34 lito, o apyvartos sudarė 451 tūkst. litų ir 393 tūkst. litų.

Pasyvumas šiose pozicijose taip pat stipriai juntamas. Investuotojai nesiima nei aktyvių pirkimų ar pardavimų veiksmų. Akcijų kainos patrauklios, tačiau po audringesnių prekybų investuotojai linkę pastebėti kiek tvarūs yra esami kainų lygmenys.

Kitų bendrovių akcijomis praktiškai aktyviau nebuvo prekiauta. Gali būti, kad daugelis žvalgosi ir į užsienio rinkas bei laukia rinkimų ne tik į Lietuvos seimą rezultatų bert ir kaip baigsis JAV prezidento rinkimai ir kokia pasaulio reakcija po to seks.

JT finansų makleris Marius Dubnikovas

Šaltinis
Šias biržos ir makroekonomikos apžvalgas rengia finansų maklerio įmonė “Snoras-Jūsų tarpininkas” (tel. 8-37 322995).
“Snoras – Jūsų tarpininkas”
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją