Pasiūlymas įkurti 700 milijardų dolerių fondą, kuris pirktų nelikvidžius vertybinius popierius, po įtemptų derybų ir kompromisų, bus nusiūstas kongresui pirmadienį. Tuo pačiu metu, Europos bankų industrijos nestabilumas pablogėjo, Belgijos, Vokietijos ir Liuksenburgo vyriausybėms savaitgalį priverstinai gelbėjus finansinę įmonę „Fortis“.

Po JAV finansų sistemos pablogėjimo šį mėnesį, sekant „Lehman Brothers“ žlugimą, „American International Group“ gelbėjimą ir investicinės bankininkystės modelio žlugimą, planas stabdyti krizę sulaukė stipraus pasipriešinimo iš keletos politikų, kurie stengėsi sumažinti tokį didžiulį čekį Baltiesiems rūmams.

"Šiame sandoryje buvo tiek daug apribojimų, kad bet kuris iš jų galėjo visiškai riboti jo efektyvumą", teigė Timas Rocksas, vertybinių popierių biržos „Macquaries“ strategas Honkonge.

"Galiausiai bankams vėl pasitikėti vienas kitu ir pradėti skolinti reikia daugiau kapitalo. Svarbiausias klausimas yra ar planas iš tikrųjų tai pasieks".

Euras nukrito 0,1 procento iki 1,4505 dolerio. Euras nukrito beveik 4 centais, praėjusią savaitę pasiekęs vieno mėnesio aukštumą.

Sterlingas nukrito 0,6 procento iki 1,8283 dolerio, ketvirtadienį pasiekęs vieno mėnesio aukštumą.

Doleris nesikeitė jenos ir pakilo 0,1 procento Šveicarijos franko atžvilgiu iki 1,0952 franko.

Šaltinis
Šias finansų rinkos naujienas bendradarbiaudami su "Reuters" rengia UAB “Admiral Markets”, www.forextrade.lt (tel. 8-5-210-4841).
naujienos
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją