JAV valdžiai preliminariu susitarimu palaiminus finansų sektoriaus gelbėjimo planą, bankų akcijų kainos stiebėsi į viršų. Finansų sektoriaus lyderių „JPMorgan“ ir „Bank of America“ akcijos brango atitinkamai 7,31 ir 3,93 procento.

Ketvirtadienį po keturių iš eilės sesijų kritimų Europos akcijų rinka pasižymėjo staigiu pakilimu. Investuotojams optimizmo suteikė naujienos, kad JAV kongresas ketina patvirtinti 700 mlrd. vertės finansų sektoriaus gelbėjimo planą. Todėl pagrindinis Europos indeksas „FTSEurofirst 300“ šoktelėjo 2,2 procento.

Londono „FTSE 100“ ir Frankfurto „DAX“ indeksai pasistiebė 1,99 proc., kai Paryžiaus „CAC 40“ pridėjo 2,73 proc. vertės.

Po tokių naujienų, kaip ir buvo galima tikėtis, į viršų kopė smarkiai atpigusios bankų akcijos. Tarp daugiausiai, 6,5 ir 5 proc., kilusių buvo britų „Royal Bank of Scotland“ ir prancūzų „Credit Agricole“. Tuo tarp pasirodžius gandamas, kad didžiausias Europos bankas „HSBC“ ketinas įsigyti šveicarų „UBS“, pastarojo banko akcijų kaina kilo 5,1 procento.

Ketvirtadienį kaip ir buvo galima tikėtis Azijos akcijų rinkos nerado aiškios krypties ir fiksavo nežymų nuosmukį. Japonijos „Nikkei 225 Average“ indeksas leidosi 0,9 proc., kai Kinijos „Shanghai Composite“ ir Pietų Korėjos „KOSPI“ atgavo atitinkamai 3,64 ir 0,38 proc. vertės.

Rinkos dalyviai abejojantys didžiausios pietryčių Azijos telekomunikacijų bendrovės „Singapore Telecommunications“ ateitimi ketvirtą dieną iš eilės smukdė akcijų kainą, kuri šiandien krito 1,7 procento.

Tuo tarpu vienas didžiausių Japonijos eksportuotojų „Honda Motor“, dėl JAV ekonomikos perspektuvos abejonių, atpigo 0,48 procento.

Šaltinis
Šias biržos ir makroekonomikos apžvalgas rengia finansų maklerio įmonė “Snoras-Jūsų tarpininkas” (tel. 8-37 322995).
“Snoras – Jūsų tarpininkas”
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją