Ši finansų krizė yra laikoma blogiausia nuo Didžiosios depresijos laikų. Volstryto investiciniai bankai „Morgan Stanley“ ir „Goldman Sachs“ šią savaitę laukia patvirtinimo, kad galėtų tapti komerciniais bankais.

Trečiadienį doleris pakilo jenos atžvilgiu pasigirdus naujienoms, kad Warreno Buffetto „Berkshire Hathaway Inc“ investavo 5 milijardus dolerių į „Goldman Sachs Group Inc“, taip pakeldami JAV akcijas ir nusmukdydami Japonijos jeną.

"Baigiantis dienai, doleris vis dar išlieka nepastovus. Pagrindinis dėmesys yra skiriamas tam, ar JAV kongresas patvirtins pagalbos planą per savaitę ir jei jam bus pritarta, ar planas veiks taip kaip tikėtasi", – teigė Tomoko Fujii, Amerikos banko, Japonijos ekonomikos ir strategijos vadovas.

Doleris pakilo 0,1 procento iki 105,64 jenos. Euras pakilo 0,3 procento iki 1,4687 dolerio po to, kai buvo nukritęs iki 1,4636 dolerio.

Rinkos stebėtojai teigė, kad doleris išliks neaiškus tol, kol bus delsiama priimti sprendimą dėl JAV finansinės pagalbos plano, kas riboja pasitikėjimą jo teigiamu poveikiu finansų sektoriui.

Šaltinis
Šias finansų rinkos naujienas bendradarbiaudami su "Reuters" rengia UAB “Admiral Markets”, www.forextrade.lt (tel. 8-5-210-4841).
naujienos
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją