Naujienos parodė, kad Didžiosios Britanijos bendrasis vidaus produktas per antrąjį ketvirtį visai nepakilo, tai prasčiausi bendrojo vidaus produkto duomenys nuo 1992-ųjų antrojo ketvirčio. Šios naujienos prisidėjo prie liūdnų euro zonos perspektyvų ir paskatino manyti, kad Europos centrinis bankas ateinančiais mėnesiais gali sumažinti bazinę palūkanų normą.

Nors pasaulinis sulėtėjimas ir palūkanų normų sumažinimo euro zonos šalyse galimybė padėjo doleriui kilti, prekiautojai abejoja, kad nuogąstaujant dėl JAV finansinės sistemos būklės, doleris galėtų stipriai išaugti.

Dabar prekiautojai stebi ne tik JAV paskolų finansavimo gigantų Fannie Mae ir Freddie Mac ir banko Lehman Brothers būklę, bet jie taip pat laukia JAV būsto rinkos naujienų. Šią savaitę bus paskelbti ne naujų ir naujų namų pardavimų kiekiai bei dviejų tyrimų apie pasaulines būsto kainas duomenys.

„Artimiausiu metu rinka atidžiai stebės svarą ir naftos kainas, nes jie abu gal padėti išlaikyti dolerio augimą“, - teigė Europos banko prekiautojas.

„Prieš šios savaitės būsto rinkos naujienas prekiautojai yra atsargesni ir tai gali apriboti dolerio augimą. Tačiau kol kas nėra priežasčių aktyviai parduoti dolerį.“, - teigė jis.

Sterlingas nusmuko iki 1,8415 dol., tai žemiausias jo kursas nuo 2006-ųjų liepos. Sterlingo kurso smukimas nusmukdė ir eurą, kuris smuko 0,4 proc. iki 1,4732 dol., tačiau išliko aukščiau praėjusią savaitę pasiektos šešių mėnesių 1,4732 dol. žemumos.

Penktadienį naftos kainos patyrė didžiausią smukimą per vieną dieną nuo 2004 metų, nes mažėja naftos poreikis ir didėja jos atsargos. Dolerio pakilimas taip pat sukėlė naftos pardavimą. Pirmadienį naftos kaina išliko virš 115 dol. už barelį. Jenos atžvilgiu doleris pakilo 0,15 proc. iki 110,17 jenos.

Šaltinis
Šias finansų rinkos naujienas bendradarbiaudami su "Reuters" rengia UAB “Admiral Markets”, www.forextrade.lt (tel. 8-5-210-4841).
naujienos
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją