Padaugėjus ženklų, kad euro zona ir kitos didžiausios ekonomikos pradėjo lėtėti, investuotojai buvo paskatinti tikėtis, kad kai kurie centriniai bankai pradės mažinti bazines palūkanų normas, kad paremtų augimą. Tuo tarpu JAV Federalinis rezervų bankas palūkanų normos kol kas keisti neturėtų.

„Nėra pilnai atmesta galimybė, kad Europos centrinis bankas sumažins bazinę palūkanų normą. Dėl šios priežasties euro kursas gali smukti“, - teigė „Deutsche Bank“ valiutų strategas Tokijuje Koji Fukaya. „Viduriniojo ketvirčio kryptis vis dar palanki doleriui euro ir kitų valiutų atžvilgiu.“

Užsitęsęs nerimas dėl Fannie Mae, Freddie Mc ir Lehman Brothers būklės priminė investuotojams, kad su būsto rinkos krize susijusios problemos vis dar kamuoja Jungtines Valstijas.

Nuo vėlyvos JAV sesijos doleris pakilo 0,5 proc. iki 108,93 jenos ir pasitraukė nuo vakar pasiektos 108,13 jenos žemumos, tačiau jis vis dar toli nuo šį mėnesį pasiektos septynių mėnesių aukštumos - 110,67 jenos.

Euras smuktelėjo 0,2 proc. iki 1,4870 dol., tačiau jis jau nutolo nuo šešių mėnesių 1,4630 dol. žemumos, kurią buvo pasiekęs šią savaitę. Jenos atžvilgiu euras pakilo 0,3 proc. iki 162,00 jenos. Dolerio indeksas pakilo 0,3 proc. iki 76,253. Ketvirtadienį dolerio indeksas smuko 1,2 proc. ir patyrė didžiausią smukimą per vieną dieną nuo kovo mėnesio, kuomet buvo pasiekęs visų laikų žemumą.

Šaltinis
Šias finansų rinkos naujienas bendradarbiaudami su "Reuters" rengia UAB “Admiral Markets”, www.forextrade.lt (tel. 8-5-210-4841).
naujienos
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją