Smukus akcijoms ir nerimaujant dėl paskolų krizės sumažėjo šansai, kad greitu laiku Federalinis rezervų bankas galėtų padidinti bazinę palūkanų normą. Praėjusią savaitę Federalinis rezervas nusprendė palikti 2 proc. bazinę palūkanų normą.

Tuo tarpu euras pakilo, nes manoma, kad Europos centrinis bankas padidins bazinę palūkanų normą iki 4,25 proc. Šie šansai ypač padidėjo po to, kai naujienos parodė, kad birželio mėnesį metinė eurozonos infliacija pasiekė 4 proc. rekordą.

Pasaulinės infliacijos spaudimas dar labiau sustiprėjo naftos kainoms pasiekus 143 dol. už barelį rekordą.

„Rinkose tebejaučiamos praėjusios savaitės Federalinio rezervo posėdžio pasekmės, o dėl jo nesugebėjimas ryžtingiau pareikšti, kad ketinama padidinti bazinę palūkanų normą, prasidėjo dolerio smukimas“, - teigė Robert Minikin, „Standard Chartered“ užsienio valiutų strategas.

Euras paskilo iki trijų savaičių aukštumos – 1,5836 dol.

Doleris taip pat nusmuko iki trijų savaičių žemumos jenos atžvilgiu - 105,00 jenos, iki vieno mėnesio žemumos Šveicarijos franko atžvilgiu – 1,0131 franko, ir pasiekė vieno mėnesio žemumą valiutų krepšelio atžvilgiu – 72,041.

Šaltinis
Šias finansų rinkos naujienas bendradarbiaudami su "Reuters" rengia UAB “Admiral Markets”, www.forextrade.lt (tel. 8-5-210-4841).
naujienos
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją