Tokijo „Nikkei 225 Average“ indeksas trečiadienį pasistiebė 0,73 procento. Rinkos dalyviai dideles lėšas nukreipė į netradicinius sektorius, tokius kaip baterijų gamintojai, kadangi populiariųjų akcijų kainos jau pakankamai pakilę. „NEC Electronics“ akcijos trečiadienį brango 15,6 proc., po to kai „Goldman Sachs“ padidino akcijos reitingą iki pirkti.

Pietų Korėjos „Kospi“ indeksas pasistiebė daugiau kaip 1 proc., o labiausiai į viršų kilo laivybos kompanijų bei laivų statytojų akcijos.

Australijos akcijų rinkoje pagrindinis indeksas „S&P/ASX 200“ indeksas pasistiebė 0,4 procento. Čia labiausiai kilo kasybos sektorius su „BHP Billiton“ priešakyje. Po praėjusios savaitės nuostolių atsigauti pradeda ir investicinė kompanija „Babcock & Brown“, kurios akcijos šiandien pabrango 16 procentų.

Honkongo biržos indeksas „Hang Seng“ paūgėjo 1,2 proc., o taip pat pasižymėjo išaugusia apyvarta. Labiausiai į viršų ir vėl kilo naftos sektorius bei finansai.

Kinijos akcijų rinka po didžiulių kritimų pastarosiomis dienomis fiksavo techninį atšokimą. „Shanghai Composite“ indeksas fiksavo didesnį kaip 5 proc. šuolį. Naftos kompanijų akcijos ir čia demonstravo didžiulius šuolius, kuriuos išprovokavo pranešimai spaudoje, kad vyriausybė gali sumažinti naftos produktų subsidijas arba jas visai panaikinti.
Europos akcijų rinkos trečiadienį judėjo žemyn, o kritimą labiausiai nulėmė finansinio sektoriaus nuosmukis.

Londono „FTSE 100“ indeksas trečiadienį nusirito 1,79 proc., Paryžiaus „CAC 40“ indeksas nukrito 1,44 proc., o Frankfurto „DAX“ indeksas fiksavo 0,99 proc. nuosmukį. Visos Europos indeksas „FTSEurofirst“ indeksas krito 1,4 procento.

Didžiausių Europos bankų akcijų kursai trečiadienį labiausiai nulėmė visos rinkos kritimą. „Royal Bank of Scotland“ akcijos atpigo 5 proc., „UBS“ – 4 proc., o „Santander“ – 2,3 procento.

Rinkos analitikai teigia, kad investuotojai šiuo metu labai jautriai reaguoja į visas naujienas iš finansinio sektoriaus.

JAV akciją rinką trečiadienį nusmukdė finansų sektorius bei automobilių gamintojai. Nerimą keliantys „Morgan Stanley“ bei „FedEx“ ketvirčio rezultatai taip pat nepridėjo optimizmo rinkos dalyviams. Regioniniai JAV bankai vakar taip pat paskelbė neigiamų naujienų.

„Dow Jones Industrial Average“ indeksas trečiadienį nukrito 1,08 proc. ir beveik pasiekė trijų mėnesių žemumas. „Standart & Poor 500“ indeksas leidosi 0,97 proc., o „Nasdaq Composite“ fiksavo 1,14 proc. nuosmukį.

Naftos kaina vakar vėl šoktelėjo į viršų ir pasiekė 136,68 dolerius. Tokį šuolį paskatino JAV energetikos agentūros pranešimas, kad šalies naftos atsargos sumažėjo 1,2 mln. barelių. Tačiau rinkoje jau beveik nereaguojama į naftos kainos pokyčius, šiuo metu didžiausiu ‚baubu“ vėl tampa bankai bei galimi jų nuostoliai.

Apie 56 proc. nuostolį paskelbusio „Morgan Stanley“ akcijos trečiadienį pabrango 0,25 procento. „Lehman Brothers“ akcijos pigo 1,43 proc., o „Goldman Sachs“ pabrango 1,86 procento. Regioninio banko „Fifth Third Bancorp“ akcijos atpigo 27,26 proc., po to kai jis paskelbė apie dividendų mažinimo programą. Kitų regioninių JAV bankų akcijos taip pat fiksavo didžiulius kritimus.

„FedEx“ akcijos vakar atpigo 2,05 proc., po to kai bendrovė paskelbė apie daugiau kaip 200 mln. dolerių nuostolį.

Šaltinis
Šias biržos ir makroekonomikos apžvalgas rengia finansų maklerio įmonė “Snoras-Jūsų tarpininkas” (tel. 8-37 322995).
“Snoras – Jūsų tarpininkas”
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją