Tokijo „Nikkei 225 Average“ indeksas pirmadienį nusileido 2,3 proc. ir tai buvo didžiausias kritimas per šešias pastarąsias savaites. Pietų Korėjos „Kospi“ indeksas smuktelėjo 1,5 proc. ir tai buvo jau šeštoji indekso kritimo diena. Australijos „S&P/ASX 200“ indeksas smuktelėjo 1,1 proc., Honkongo „Hang Seng“ indeksas leidosi 2,4 proc., o Kinijos „Shanghai Composite“ indeksas fiksavo didesnį nei trijų procentų nuosmukį. Visos Azijos indeksas „MCSI Asia Pacific“ smuktelėjo 2,1 procentu.


Visi 10 pagrindinių sektorių savaitę pradėjo nusidažę raudonai. Automobilių gamintoja „Nissan Motor“ nusmukdė visą automobilių pramonės sektorių, po to kai „Merrill Lynch“ sumažino jos reitingą. „Nissan“ akcijos pigo 2,7 procento. Tuo tarpu „LG Electronics“ akcijos pirmadienį fiksavo 3,8 proc., o pagrindinio konkurento „Samsung Electronics“ – 4 procentais.


Europos akcijų rinkos savaitę pradėjo nežymiai pasistūmėjusios į viršų. Tačiau rinkoje daugiau vyravo neigiamos naujienos, iš kurių pagrindinė buvo Šveicarijos banko „UBS“ pranešimas apie tolimesnius turto nurašymus. Prekyba pirmadienį buvo labai rami, kadangi nei JAV nei Londono biržos dėl nacionalinių švenčių nedirbo.


Paryžiaus biržos pagrindinis indeksas „CAC 40“ pirmadienį ūgtelėjo 0,08 proc., o Vokietijos „DAX“ fiksavo 0,14 proc. prieaugį. Visos Europos indeksas „FTSEurofirst 300“ indeksas nusileido 0,1 procentu.


„UBS“ banko akcijos pirmadienį nukrito 5,8 proc., po to kai jis pranešė apie naujos 15 mlrd. dolerių vertės akcijų emisijos išleidimą bei galima dar vieną turto nurašymą dėl antrinės JAV būsto paskolų krizės. Šis bankas kol kas yra didžiausia auka Europoje nuo krizės būsto rinkoje JAV. Iš viso „UBS“ nusirašė turto jau 37 mlrd. dolerių.



Šaltinis
Šias biržos ir makroekonomikos apžvalgas rengia finansų maklerio įmonė “Snoras-Jūsų tarpininkas” (tel. 8-37 322995).
“Snoras – Jūsų tarpininkas”
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją