Euras įveikė pirmadienio rodiklius, kurie parodė netikėtai susilpnėjusį investuotojų pasitikėjimą gegužės mėnesį, ir dolerio atžvilgiu pakilo 0,3 proc. Jam pakilti taip pat padėjo Europos centrinio banko prezidento Jean-Claude Trichet perspėjimas dėl infliacijos rizikos.

Šešių pagrindinių valiutų krepšelio atžvilgiu doleris pasitraukė iš penktadienio 73,698 aukštumos smuktelėjęs iki 73,03.

Euras kompensavo visus nuostolius patirtus penktadienį paskelbus JAV naujų darbo vietų ataskaitą, kuri nebuvo tokia silpna kaip tikėtasi, ir buvo prekiaujamas 1,5530 dol. kursu. Prekiautojai sako, kad palaikymas buvo svarus 1,5340/60 dol. lygyje, ir atrodo, kad rinka yra linkusi išbandyti 1,5570 dol. pasipriešinimo lygį.

Prekyba vėl nebuvo aktyvi, nes Tokijuje jau antra nedarbo diena. Doleriui nepavyko išlaikyti pirmadienį pasiektos 105,64 jenos aukštumos, jis svyravo ties 104,72 jenos.

„Doleriui vėl daromas spaudimas, nes stabilizuojasi investuotojų noras rizikuoti”, - teigė Callum Henderson, „Standard Chartered Bank“ valiutų strategijos vadovas. „Investuotojai turi daug grynųjų ir pradeda reinvestuoti susitelkdami ties palūkanų normų skirtumais ir pradėdami spekuliacinę prekybą.“

„Tokioje aplinkoje doleriui, kuris pakilo dėl trumpo pozicinio apribojimo, o ne dėl pagerėjusių fundamentinių naujienų, vėl daromas spaudimas dėl žemo pelningumo.“

Doleris smuko nepaisant netikėtai gerų naujų darbo vietų ataskaitos rodiklių, kurie pakilo nuo 49,6 tūkst. kovą iki 52,0 tūkst. balandį.

Šaltinis
Šias finansų rinkos naujienas bendradarbiaudami su "Reuters" rengia UAB “Admiral Markets”, www.forextrade.lt (tel. 8-5-210-4841).
naujienos
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją