„Silpno dolerio tikimybė pastarąsias savaitės pakėlė prekių kainas“, - teigė Davidas Mannas, „Standard Chartered Bank“ strategas.

„O šią savaitę ilgų prekių pozicijų likvidumo poreikis, kad būtų finansuoti nuostoliai kitur, prisidėjo prie prekių pardavimo. Be to, doleris nusmuko iki tokių kraštutinių lygių, kad galiausiai mes pamatėme konsolidaciją.“

Ketvirtadienį auksas nusmuko iki 920,3 dol. už unciją ir labai nutolo nuo praėjusios savaitės rekordinės aukštumos – 1012 dol. Aukso kainos taip pat smuko, kaip ir kviečių bei pagrindinių metalų.

Netikėtas pasikeitimas pasaulinės prekių kainose nusmukdė išteklių akcijas, o per naktį nusmukus pagrindiniams JAV akcijų indeksams, Azijos Ramiojo vandenyno, išskyrus Japoniją, akcijų indeksas MSCI nusmuko 2,4 proc.

Susirūpinę investuotojai trijų mėnesių iždo obligacijų kursą nusmukdė 53 baziniais punktais, tai žemiausias lygis per daugiau nei 50 metų ir netgi žemesnis už Japonijos.

Doleris sustiprėjo ir vėlyvoje Niujorko sesijoje euro atžvilgiu pakilo nuo 1,5608 dol. iki 1,5566 dol. Jis taip pat sustiprėjo Australijos ir Naujosios Zelandijos dolerių atžvilgiu.

Šaltinis
Šias finansų rinkos naujienas bendradarbiaudami su "Reuters" rengia UAB “Admiral Markets”, www.forextrade.lt (tel. 8-5-210-4841).
naujienos
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją