„Investicijų į Pietryčių Azijos šalis – Indoneziją, Malaiziją, Filipinus ir Tailandą – patrauklumą lemia tai, kad šių šalių įmonės turi didelį ekonomikos augimo potencialą, o šių įmonių akcijos dar nėra pakankamai įvertintos“, – sakė SEB banko Finansų rinkų departamento direktorius Evaldas Čepulis.

Obligacijų, susietų su Pietryčių Azijos šalių įmonių akcijų kainų indeksu S&P Southeast Asia 40, jų platinimo laikotarpiu buvo galima įsigyti po 100 ir 115 litų. Šių obligacijų tikrieji investavimo koeficientai atitinkamai yra 68 ir 133 procentai.

Pasak E. Čepulio, tolesnę Artimųjų Rytų šalių – Kuveito, Jungtinių Arabų Emyratų, Kataro, Egipto, Jordanijos – ekonomikos plėtrą lems šių šalių pajamų, gaunamų iš prekybos gamtiniais ištekliais, augimas, kurį lemia nuolat didėjanti žaliavų paklausa pasaulyje.

Trejų metų trukmės su Artimųjų Rytų šalių įmonių akcijų kainų indeksu ABN AMRO Middle East Price Return susietos obligacijos buvo platinamos po 100 ir 105 litus, o tikroji investavimo koeficientų reikšmė yra atitinkamai 52 ir 81 procentas. Be to, pirmosios emisijos obligacijų įsigijusiems investuotojams už visą obligacijų galiojimo laikotarpį bus mokamos 3 proc. palūkanos, apskaičiuojamos nuo nominaliosios obligacijų vertės.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją