Kaip praneša bankas, trejų metų trukmės obligacijų bus galima įsigyti nuo vasario 26 iki kovo 17 dienos.

„Šios obligacijos yra susietos su indeksu, kurio vertė priklauso nuo įvairių turto klasių portfelio vertės pokyčių. Investavimas į kelias turto klases – akcijas, žaliavas, nekilnojamąjį turtą, valiutas – užtikrina rizikos paskirstymą ir apsaugo investicijas nuo svyravimų rinkose“, – sakė SEB banko Finansų rinkų departamento direktorius Evaldas Čepulis.

Investicijų portfelio, nuo kurio priklauso indekso vertė, sudėtis yra peržiūrima kiekvieną mėnesį ir keičiama pagal portfelio valdymo modelį. Taikant jį turtas yra paskirstomas atsižvelgiant į įvairių turto klasių kainų svyravimą, koreliaciją ir kintamumą.

Pasak E. Čepulio, šios obligacijos taip pat patrauklios ir tuo, kad aktyvus valdymas leidžia keisti portfelio sudėtį kylant ir krentant rinkoms bei investuojant į tuo metu perspektyviausias turto klases, už kurias gaunama didžiausia grąža.

Su indekso BNP Paribas Millenium 10 Europe Excess Return verte susietų obligacijų bus galima įsigyti po 100 ir 110 litų. Tikėtina investavimo koeficientų reikšmė yra atitinkamai 70 ir 237 procentai. Pirmosios emisijos obligacijų įsigijusiems investuotojams už visą obligacijų galiojimo laikotarpį bus mokamos 9 proc. palūkanos, apskaičiuojamos nuo nominaliosios obligacijų vertės.

Obligacijų nuo vasario 26 d. galima įsigyti ne tik SEB banko padaliniuose, bet ir naudojantis banko prekybos vertybiniais popieriais internetu sistema.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją