Didžiausiomis apyvartomis išsiskyrė „
Klaipėdos naftos
“ (
) ir „
Lietuvos energijos
“ (
) akcijos, kurių kainos krito atitinkamai 0,98 proc. iki 1,01 lito bei 0,68 proc. iki 4,4 lito, o apyvartos siekė 873 tūkst. litų ir 532 tūkst. litų. Pozicijose dominavo stambesni sandoriai.

Pasyviai buvo prekiauta ir kitomis pozicijomis. Rinkoje pagyvėjimas gali atsirasti tik pasirodžius daugiau informacijos apie kitų metų bendrovių planus bei pagyvėjus prekybai pasaulinėse rinkose. Iš įdomesnių naujienų antradienį galima paminėti tai, kad paskolų litais palūkanos nustojo augti. Pastarąsias aštuonias dienas pusės metų trukmės paskolų palūkanos leidosi žemyn. Dar praėjusių metų gruodžio 22 dieną pusės metų VILIBOR palūkanų norma siekė 7,37 proc., o jau sausio 8 dieną ji sumažėjo 0,64 proc. punktais iki 6,73 procento. Palūkanų mažėjimas yra teigiamas ženklas, rodantis atslūgstančias baimes dėl ekonomikos krizių.

Naujienų stokojantis bankinis sektorius Vilniaus biržoje taip pat merdėjo. „Ūkio banko“ (UKB1L) ir „Šiaulių banko“ (SAB1L) akcijų kainos atitinkamai išliko 3,71 lito taške bei sumenko 0,29 proc. iki 3,4 lito, o apyvartos tesiekė 403 tūkst. litų ir 301 tūkst. litų.Bankinis sektorius yra vienas pirmųjų, kuris atskleidžia savo veiklos rezultatus, tačiau iki to sunku tikėtis kažkokių judėjimų šiose pozicijose.

JT finansų makleris Marius Dubnikovas

Šaltinis
Šias biržos ir makroekonomikos apžvalgas rengia finansų maklerio įmonė “Snoras-Jūsų tarpininkas” (tel. 8-37 322995).
“Snoras – Jūsų tarpininkas”
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją