Doleris taip pat nestipriai išaugo Azijos prekyboje kai kuriems prekiautojams nusivylus, kad silpna darbo vietų ataskaita nesukėlė didesnio JAV valiutos susilpnėjimo paskatindama juos panaikinti trumpas pozicijas.

Jena ir toliau silpnėjo, nes Azijos akcijos dar labiau nusmuko nerimaujant dėl JAV ekonomikos perspektyvos. Japonijos importuotojai perka dolerį dėl prekių poreikio, o investuotojai siekia didesnio pelningumo.

Tačiau prekiautojai teigia, kad tolesnis pardavimas akcijų rinkoje gali paskatinti spekuliacinės prekybą, kur žemo pelningumo jena naudojama kaip pigus lėšų šaltinis pirkti aukštesnio pelningumo valiutas ir rizikingesnį turtą, tokį kaip akcijos.

„Rinka vis dar galvoja, kaip JAV sulėtėjimas gali paveikti Aziją“, - teigė Gerrardas Katzas, „Standard Chartered“ Šiaurės Azijos valiutų prekybos vadovas Honkonge. „Kol Azijos akcijos silpnos, portfelių valdytojai parduodami akcijas perka saugias iždo obligacijas.“

Nuo penktadienio prekybos JAV doleris pakilo 0.3 proc. iki 108.90 jenos ir pakilo iš šešių savaičių 107.90 jenos žemumų, kurias buvo pasiekęs penktadienį. Penktadienį pakilęs iki penkių savaičių 1.4825 dol. aukštumų euras susilpnėjo 0.1 proc. iki 1.4728 dol.

Bendra Europos valiuta pakilo 0.2 proc. iki 160.35 jenos, bet išliko arti praėjusią savaitę pasiekto šešių savaičių žemiausio kritimo taško.

Šaltinis
Šias finansų rinkos naujienas bendradarbiaudami su "Reuters" rengia UAB “Admiral Markets”, www.forextrade.lt (tel. 8-5-210-4841).
naujienos
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją